Anahtar Kelimeler:

İşçilerden Belediyeye Tepki

İşçilerden Belediyeye Tepki

Eylem Yaptılar.

 

Aylardır maaş alamayan Kırıkkale Belediyesi işçileri Belediye yönetimine isyan etti. Sendika önünde toplanan işçiler evlerine ekmek götüremez hale geldiklerini belirtirken Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Adem Cevizoğlu “Alım gücü sıfırın altına düşen belediye işçilerin halklı talebine duyarlı davranılması gerekir” dedi.
Maaşlarını alamayan Kırıkkale Belediyesi işçileri Sendika binasın önünde toplanarak eylem yaptı. Kırıkkale Belediye önüne kadar yürümek isteyen ancak emniyetin izin vermediği işçiler sendika önünde tepkilerini dile getirdiler. Sendika önünde toplanan işçiler adına bir basın açıklaması yapan Hizmet-iş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Cevizoğlu “Kırıkkale Belediyesi’nde çalışan 800 arkadaşımızın, hak ettikleri halde ödenmeyen maaş, sosyal haklar ve Toplu Sözleşmesinden kaynaklanan diğer hakları konusunda sizleri bilgilendirmek ve Belediye Yönetimini müktesep haklarımızın ödenmesi konusunda sizlerin huzurunda uyarmaktır” dedi.
 
HER TÜRLÜ YASAL HAKLARIMIZIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 
Başkan Cevizoğlu “Belediye Yönetiminden bizim haklı taleplerimize artık duyarlı olmasını ve giderek alım gücü sıfırın altına düşen işçilerimize ödeme yapmasını bekliyoruz. Ekonomik kriz ortamıyla da geçim şartları oldukça daralan işçi arkadaşlarımızın artık tahammülleri kalmamıştır. Kredi kartları borcu giderek birikmektedir. Bu vahim durum tüm işçi arkadaşlarımızı beklemektedir. Sadece verilmeyen yasal haklarımızın alınması için buradayız. Bunun ötesinde bir davamız yoktur. Hak ve alın terimizin derdindeyiz. Hizmet- İş Sendikası olarak, haklı taleplerimize duyarsız davranmaya devam edildiği takdirde her türlü yasal haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağız” sözlerine yer verdi.
 


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu