Anahtar Kelimeler:

300 Gramlık Mesane Taşı

300 Gramlık Mesane Taşı

Doktorları Bile Şaşırttı.

 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde yine bir şaşırtıcı vakıa yaşandı. Sıra dışı operasyonlarla sık-sık, ulusal ve yerel basının gündeminden düşmeyen hastanede, yine önemli ve şaşırtıcı bir ameliyat gerçekleştirildi.
 
Kırıkkale’de tek başına yaşayan, Yozgatlı, 1933 doğumlu S.S.K. emeklisi Mustafa Ayyıldız, geçirdiği (açık sistolitomi yötemi) başarılı bir operasyon sonrası mesane taşı ve parçalarını atarak sağlığına kavuştu. Hastalığıyla ilgili olarak incelemeleri devam eden hasta Ayyıldız, gayet iyi durumda. Emekli olan Ayyıldız’ın pek doktora gitmediği öğrenildi. Konu-komşu tavsiyesiyle ikna edilerek Kırıkkale İhtisas Hastanesi’ne ve de doktorlarına kendisini emanet eden Ayyıldız, doktorlara ve hastane yönetimine teşekkür etti.
 
İlk kez görüyor
Operasyonla ilgili olarak Hastane yönetimine bilgi veren Üroloji Uzm. Op. Dr. Gökmen Alpdoğdu, 20 yıllık meslek hayatında bu boyutta ilk defa bir mesane (sidik kesesi) taşına rastladığını belirtti. Alpdoğdu, yalnız başına yaşayan hastanın bu duruma gelmesinde sağlıksız beslenmenin rolü olacağı ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüklerini belirtti. Hastanın üç-beş gün içerisinde taburcu edilebileceği söylendi.
 
Katılan ekip

Şekil ve çizgileriyle 7x7x6 ebadında, bir Brokoli’yi andıran mesane taşının, orta boy bir elma büyüklüğünde ve yaklaşık 300 gram ağırlığında olduğu belirtildi. Operasyona, anestezi, hemşire ve yardımcı ekiplerden Dursun Kurnaz, Çiğdem Çiğdem, Ayşe Özcan, Fevzi Doğranan ve Yılmaz Mert katıldı.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı