Anahtar Kelimeler:

Eğitim-Sen`den Tiyatro Gösterimi

Eğitim-Sen`den Tiyatro Gösterimi

Çocuklar Hem Eğlendi Hem Bilgilendi.

 

Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından Kırıkkale Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi aracılığıyla Kültür Merkezi’nde çocuklara gün boyu gösteriler sunuldu. Yapılan tiyatroda çocuklar eğlenerek bilgi edindiler. Tiyatro gösteriminden oldukça memnun ayrılan çocuklar ve aileleri, tiyatro oyununu şehrimize getiren Eğitim-Sen Kırıkkale şubesine teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin devam etmesini istedi.
 
Kırıkkale Kültür Merkezi’nde sergilenen tiyatrolara ilgi ve katılım yüksek oldu. “Çevreyi ve Doğayı Sevme” adında sunulan tiyatro çocukların büyük beğenisi çekti. Tiyatroya okul öğretmenleri ve velilerde katıldı. Çok sayıda çocuğun katıldığı tiyatro gösterilerinde oyuncular sundukları gösteriler ile çocukları hem eğlendirdiler hem de çevre hakkında bilgiler verdiler. 8 kişilik ekipten oluşan ekip tarafından sunulan gösterinin yönetmenliğini yapan Atilla Uğurtekin, çocukların eğitim almaları için bu tür gösterilerin devam edeceğini vurguladı.
 
Çok sayıda ailenin katıldığı tiyatro gösterisinde öğrenciler salonda gösteriyi izlerken, aileleri de dışarıda çocuklarını beklediler. Çocuklar çok güzel bir gösteri olduğunu söylediler. Öğretmenlerinde bulunduğu tiyatro gösterilerinde, öğrencilerin gösterilerden aynı zamanda ders aldıklarını söylediler. Tiyatro gösterilerinde açıklama yapa veliler, “Sunulan gösterilerden çocuklarımız çok memnun kaldılar. Bundan ötürü bu gösterilerin sunulması için emek veren bütün öğretmenlere ve tiyatro ekibine teşekkür ederiz” dediler.
 
Seans halinde verilen gösteriler gün boyu devam etti. Çevreyi ve Doğayı koruma, Töre ve Atatürk adında sunulan gösterilere öğrenciler bir hayli ilgi gösterdi. Önceki gün akşamlar saatlerinde sunulan Töre adlı gösteri hakkında açıklama yapan Yönetmen Ebru Saçar, “Ankara Sanat Tiyatrosu Gençlik biriminin ikinci oyunu olan “TÖRE”, Turgut Özakman’ın, Kan davasını aşağılamak, kadını yüceltmek için yazdığı bir tiyatro eseri olarak hala güncelliğini korumaktadır. Bu nedenle hiçbir zaman eskimeyen, bu oyunla, öldürme töresinin karşısına sevginin ve hoşgörünün töresini koyarak, Ne yazık ki hala yaşanan ve hergün görüp görmezden geldiğimiz töre cinayetlerine bir kez daha dur demek istiyoruz” dedi.


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı