Anahtar Kelimeler:

Koçak, Korkmaz`ı Sert Eleştirdi

Koçak, Korkmaz`ı Sert Eleştirdi

CHP Adayı Canlı Yayında Veli Korkmaz`ı Sert Eleştirdi.

 

Avrasya TV’de yayınlanan Haber Maratonu’nun konuğu CHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Sahir Koçak oldu. Dinç Tuncel’in sorularını yanıtlayan Koçak, belediyeye sert eleştirilerde bulunarak, belediyenin 300 trilyonluk borçla borç batağı içinde olduğunu söyledi.
 
Dinç Tuncel ‘İktidarda olan partinin belediyesi olarak Kırıkkale’ye bir avantaj getirdi mi?’ sorusu üzerine Koçak “Kırıkkale’yi Kırıkkale yapan MKE’dir. Kırıkkale, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerin ilk oluşturduğu sanayi özelliğini taşır. MKE’de 30 binden fazla kişi çalışıyordu AKP iktidarı ve hükümeti zamanın bu sayı 2′bine düşmüştür. Kırıkkale’de sadece MKE bitmedi. Geçtiğimiz günlerde Sanayi çarşımızı dolaştım. 14.30′da siftah yapamadık diye yakınıyorlardı. Kapanan dükkanların sayısı açılanlardan fazladır. AKP iktidarın belediyeye katkısı çıkmamıştır. AKP başkanı ilanlarında yaptıklarını gösteriyor. Hepsi boştu” diye konuştu.
 
BU PARA NASIL HARCANMIŞTIR?

Koçak “Belediyenin öyle bir belediye başkanı vardır ki, belediye başkanı daha önce ticaret ile uğraşmıştır. Yimpaş’ta yöneticilik yapmıştır. Soruşturmaya uğramıştır. Soruşturma sonucu sürmektedir. Sayın Belediye Başkanı ticarette nerde başlamışsa orayı da batırdı. Belediye Başkanı Kırıkkale Belediyesini de batırdı. Kırıkkale Belediyesinin İller Bankasına 300 trilyon civarında borcu vardır. Belediye başkanını soruluyor. Ama yanıt alamıyoruz. 300 trilyonu tren vagonlarına koysanız sayamazsanız. 300 trilyonu saymaya kalksanız aylarca vaktinizi alır. Ulaşım, suyun açma kapaması bile bir kuruma verilmiştir. Ulaşım, suyun açma kapaması bile bir kuruma verilmiştir. Belediyenin yaptığı hiç bir iş yok. Bu para nasıl harcanmıştır? 300 trilyon içinde başardığı yaptığı hizmet var mı diye soruyorum yanıt bulamıyorum”
 
MUSLUKTAN AKAN SU İÇİLMİYOR

“Her şey özelleştirildi. Ulaşıma kadar özelleştirildi. Sadece taş değiştirildi. Belediye hizmet yapmıyor. Bahçelievler semtine götürdük burası neresi diyor. Çukur ve çamur kenti haline gelmiştir. Kırıkkale’de musluktan akan su içilmiyor. Suyu koyun bardağın dibine, bardağında dibinde sapsarı tortu birikir” şeklinde konuştu. Veli Korkmaz’ın Kırıkkale halkına yalan söylediğini belirten Koçak “Başbakan geldi 41 tesis açtı. 41 tesiste cafeler, oturma yerleri, park yerleri var. Kaybolan yerler var. Şehir içine ana arter olarak kullandığı bir yerde kenara çocuk parkı yapıldığı nerde görüldü? Yeşil alan insanların rahatça ulaşabildiği bir yer olması gerekir. İşte 41 tesisin içinde bunlar var” şeklinde konuştu. Koçak ayrıca belediyenin Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile de küs olduğunu belirtti.
 
SİVİL DARBE

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı, hemşehrimiz Mustafa Özbek’in göz altına alınmasına da değinen Koçak “Özbek Kırıkkale’mizde yetişip Türkiye’ye mâl olmuş birisidir. Özbek’in Kırıkkale’de yeri değeri ayrıdır. Özbek, birey olarak bir çok insana katkıları olmuştur. Özbek’in gözaltına alınış nedeni iyi irdelenmelidir. İyi analiz edilmelidir. Olayın büyüklüğünün farkına varılmalıdır. Vatansever, yurtsever bu ülkenin bağısızlığı için düşence üreten, askerinden siviline entektüeline, yazarına, çizenine birçok insana Ergenekon darbe yapacaklar. Bu sivil darbe girişime Türkiye de insanların düşünülmesini AKP iktidarın daha rahat uygulaması için global bir planın parçası için bu insanların sesleri kısıldı. Ben partim ile birlikte Mustafa Özbek’in yanındayız. AKP iktidarına ders vermek için her kavga omuz omuza birlikte olacağız” açıklamalarına yer verdi.
İL
 


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu