Anahtar Kelimeler:

Silsüpür, Oğuzları Tanıttı

Silsüpür, Oğuzları Tanıttı

Oğuzlar İsimli Kitabı İmzaladı.

 

Araştırmacı yazar Selçuk Silsüpür, çıkardığı ‘Oğuzlar’ kitabının tanıtım ve imza gününde sevenleri ile buluştu. Silsüpür, Makro Alış Veriş Merkezi’nde kitaplarını Kırıkkaleli vatandaşlar için imzaladı.
 
Makro Makro Alış Veriş Merkezi’nde düzenlediği tanıtım ve imza günü büyük bir ilgi gördü. Kitabının imza gününde sevenlerinin büyük ilgisi ile karşılaşan Yazar Silsüpür, sevenleri ile bir araya gelerek kitaplarını okuyucularına imzaladı. Kitabın özü hakkında bilgi veren Yazar Silsüpür, Türklerin Orta Asya’dan Anadolu Coğrafyasına gelişini, Anadolu Coğrafyasına gelen 24 Oğuz Boyunun Bey, Oymak ve Oba olarak yerleşimleri bölgedeki Kuvayi Milliye hareketlerinin kurulmasını hakkında bilgi verdi.
 
AŞİRETLER VE CEMAATLER MEYDANA GETİRİLDİ

Keskin Kuvayi Milli Reisi ve Kırşehir Milletvekili Rıza Beyin yaptıkları hakkında kitapta bilgiler verdiğini vurgulayan Yazar Silsüpür, İç Anadolu Bölgesine gelen Oğuz Boylarından en kalabalık olan Bey Dili Boyu ve Cerit Oynağı’nın en geniş biçimde araştırıldığını dile getirdi. Yazar Silsüpür “Oğuz Türkleri, ilk ve eski anayurdu olan Orta Asya yaylalarından Batı’ya doğru göç etmiş, birçok bölümlere ayrılmış, aynı anlamda gelen boylar, oymaklar, aşiretler ve cemaatler meydana getirmişlerdir. Bu boy, oymak, aşiret ve cemaatlerin sayısı binleri aşmış ve 7 bin 230′u bulmaktadır” diye konuştu.
 
OĞUZ TÜRKLERİ

10′ncu yüzyılda Müslüman olarak Türkmen adıyla anılan Oğuz Türkleri, Anayurtları Orta Asya’dan başlayarak geniş ve farklı coğrafyalara göç ettiklerini dile getiren Silsüpür, “Bu geniş topraklarda topluluklar oluşturmuşlar, bu topluluklar kendi aralarında birleşerek beylikler, devletler kurmuşlardır. Oğuz Türkleri, Anadolu’ya gelip Türkmen ve Yörük adını almışlardır. Adları Kürd, Kürdler, Karacakürd, Kürmanç olan oymak, aşiret ve cemaat’lar bile Türkmen’dir. Yani Oğuz Türklerindendir. İşte biz bu naçiz eserimizi, Tarihi belgelere ve gerçeklere dayanarak, Oğuzlar, Beydili Boyu, Cerid Aşireti ve Rıza Bey gibi bölümlerde toplamak suretiyle, Orta Asya’dan Anadolu’ya gelişlerini, yerleşimlerini, Rakka’ya sürgünlerini incelemeye ve araştırmaya çalıştık” dedi.
İL
 
Fotoğraf: Arif Çakıroğlu - Haberkale
 


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli