Anahtar Kelimeler:

Bakan Çağlayan, Kırıkkale`deydi

Bakan Çağlayan, Kırıkkale`deydi

ÇEşitli Temaslarda Bulundu.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yapımı tamamlanan GROFEN İleri Yapı Teknolojileri ve izolasyon fabrikasının açılışı için geldiği Kırıkkale’de önemli açıklamalarda bulundu.
 
Kırıkkale’de fabrika açılışına katılan, partisini ziyaret eden ve Zafer Caddesi’nde Başkan Veli Korkmaz ile esnafları dolaşan Bakan Zafer Çağlayan, “Bizim hükümet 79. yılına giren Türkiye Cumhuriyetinin en başarılı hükümetidir. AK Parti iktidarı olarak 6.5 yılda çok büyük yol kat ettiklerini ifade eden Çağlayan, hayal değil yaptığımız çalışmalar ülkenin önünü açtı” dedi. Kırıkkale’ye Bağlı Hasandede kasabasında GROFEN İleri Yapı Teknolojileri ve İzolasyon Fabrikasının açılışı için gelen Bakan Çağlayan, açılış öncesinde firma sahiplerine teşekkür etti.
 
Zoru başardık
Bakan Zafer Çağlayan, “Türkiye son 6.5 yılda çok büyük yol kat etti. AK Parti Hükümeti göreve gelmeden önce Türkiye’nin milli hasılası 130 milyar dolardı. Ne oldu da bu bir anda 550 milyar dolara çıktı. 2002 yılında AK Parti iktidarı milletimizin desteğini alarak göreve geldi. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kabinedeki bakan arkadaşlar ile Milletvekili arkadaşlarımız taşın altına elini koydu. Sadece tek düşüncesi halka hizmet olan Partimiz sadece hizmet, azim, güvenli bir Türkiye için uğraş verdi, nihayetinde bunu başardık” dedi.
 
Kriz ve Türkiye
Çağlayan, “Geriye dönüp baktığımızda Türkiye’nin son 6.5 yılda nasıl çağ atladığını rahatlıkla görebiliriz. Ama bunu birileri görmek istemiyor, ortada kriz telalığı yapıyorlar. Evet Türkiye’de kriz var ama dünyada belki de krizin en az etkilediği ülke Türkiye’dir. Nedeni ise açık bir şekilde ortadır. İktidarına güvenen bir millet, sadece halkına hizmet etmek isteyen bir hükümet görev başında olduğu için bu istikrar bu güven ortamı vardır Ülkemizde işte bu güvenirliği kimse çekemiyor. Ülkenin yine eski dönemlerde olduğu gibi bankaların batmasını istiyorlar” diye konuştu.
 
Banka batırmadık
Çağlayan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Evet gerçekler acıdır, bir bakın geçmişe. AK Parti görev başına gelmeden önce Türkiye’de kaç tane banka battı. Bir de bugüne bakın, son 6.5 yılında milli hasılası yükselmiş. Avrupa’da bile şu anda kullanılan iki televizyondan biri Türkiye’de üretilmektedir. Avrupa’da kullanılan her iki araçtan biri Türkiye’de Türk mühendisleri tarafından üretilmektedir. Ama muhalefetin aklı fikri, krizde, yok efendim kriz varmış, yok efemdim kriz çok etkilemiş, değerli vatandaşlarımız biz Kriz yok demiyoruz, bizim dönemizde kriz olması banka batması anlamına gelmiyor, bugün bizlere suçlamalarda bulunan muhalefet acaba kendi iktidarları döneminde kaç banka battı, onun hesabını bir halka versin, gerçi halkımız onlara gereken desteği gerek 3 kasım 2002’de gerek ise 22 temmuz Seçimlerinde verdi, ben inanıyorum ki vatandaşımız 29 mart seçimlerinde de gereken cevabı muhalefete verecektir.”
 
Esnafın yanındayız
Bakan Çağlayan konuşmasının son bölümünde ise, “AK Parti iktidarı göreve geldi ilk günden itibaren büyük patronların değil, işçinin memurun, esnafın, sanayicinin, iş adamının hakkını korumuştur. Bakanlığımız tarafından hazırlanan çalışmalar neticesinde esnafımızın rahat edebileceği, krediler, cansuyu projesi çıkarılmış ve projenin çıktığı ilk günden itibaren yaklaşık 400 bine yakın insanımız bu projeye başvurmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi 2023 yılında Türkiye cumhuriyeti 100. kuruluş yıl dönümünü kutladığında Avrupa’nın en büyük en iyi ekonomisi olan ilk 10 ülke arasında olacaktır” dedi.
 
Esnaf gezisi

Bakan Çağlayan’ın konuşmasının ardından kurdele kesimi yapıldı. Kurdele kesiminin ardından Çiftgün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Güneş tesisi Bakan Çağlayan’a ve misafirlere fabrikayı gezdirerek detaylı bilgiler verdi. Açılışın ardından şehir merkezine gelen Bakan Çağlayan, partisinin il başkanlığına çıktı, parti yöneticileri ve partililer ile bir araya geldi. Daha sonra ise Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a destek amacıyla esnaf gezisi düzenlendi. Çağlayan ve Korkmaz, beraberindekiler ile Zafer Caddesi’ni dolaşarak esnaflarla sohbet ettiler.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu