Anahtar Kelimeler:

Balık Ölümleri İnceleniyor

Balık Ölümleri İnceleniyor

Haberkale Duyurdu, Tarım İl Müdürlüğü Harekete Geçti.

İlk olarak Haberkale’de yayınlanan Kızılırmak’ta toplu balık ölümleri yaşandığına dair haberin ardından harekete geçen Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Kızılırmak suyundan örnekler alarak inceleme başlattı. Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, “Balık ölümlerinin bulunduğu mevkide suda yapılan ölçümlerde pH:7.3, suyun oksijen miktarı: 12.42 mg/Lt. , Suyun sıcaklığının 10.2 °C olduğu tespit edilmiştir. Bu değerlerin normal olduğu ve balıkların ölümünün bu değerlerden kaynaklanmadığı anlaşılmıştır” diye konuştu.

Haberkale’nin haberi ardından harekete geçtiklerini belirten Yıldız, İl Tarım Müdürlüğü ve Çevre Orman İl Müdürlüğünden oluşan ekiplerle Kızılırmak nehrinin ilimizden geçen bölümünde “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu” kapsamında kontrol ve denetimin yapıldığını söyledi. Yapılan incelemelerde nehrin normal seyrinde akmadığı, debisinin çok az olduğunun görüldüğünü kaydeden Yılmaz ” Yahşihan yolu silah fabrikası mevkiinde çok miktarda balık ölümüne rastlandı. Balık ölümlerinin bulunduğu mevkiindeki nehir suyunda yapılan ölçümlerde pH:7.3, suyun oksijen miktarı: 12.42 mg/Lt. , Suyun sıcaklığının 10.2 0C olduğu tespit edilmiştir. Bu değerlerin normal olduğu ve balıkların ölümünün bu değerlerden kaynaklanmadığı anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.

Yıldız şöyle devam etti “Kapulukaya baraj gölü ile Bahşili köprüsü arasındaki ırmak bölümünde herhangi bir olumsuzluk ve balık ölümüne rastlanmamıştır. Balık ölümlerinin başka nedenlerden kaynaklanabileceği düşünüldüğünden ölümlerin olduğu mevkideki, nehir suyundan ve ölü balıklardan ayrı ayrı numuneler alınarak ivedilikle Bakanlığımızın ilgili laboratuarlarına analiz için ulaştırılmıştır. Laboratuarlardan gelecek analiz sonuçlarına göre balık ölümlerinin gerçek sebepleri anlaşılacaktır.”

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu