Anahtar Kelimeler:

Uyuşturucu Zanlıları Adliyede

Uyuşturucu Zanlıları Adliyede

Sarhoşlara Uyuşturucu Diye Ağrı Kesici Hap Sattıklarını İddia Ettiler.

 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nce uzun süren takip sonrası gerçekleştirilen `Çayır Operasyonu`nda gözaltına alınan 77 kişiden 55`i yapılan sorgulamanın ardından serbest bırakıldı.Kırıkkale emniyetince sorgulananların arsında suç dosyası olup Helen cezaevinde olanların olduğu Serbest bırakılanlar arasında uyuşturucu bağımlıları denetimleri serbest olup tedavileri yapılmak üzere analame gönderildi
22 zanlı ise adliyeye çıkartıldı. Zanlıların ağrı kesici hapları da şarap ve bira içicilerine uyuşturucu diye sattıklarını itiraf ettiler.
Kırıkkale emniyeti il kapsamında en büyük bir operasyonu uzun süre takipte iken Bir ihbarı değerlendiren Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, eski Devlet demir yolları lojmanları arkasında ve Şehir merkezindeki MKE sınırları içerisindeki kaletepe çevresindeki boşluklarda , esrar ve eroin. Şarap .raki ,bira içki içenlere uyuşturucu hap diye antibiyotik satıldığını tespiti ise üzerlerinde çok sayıda haptan ortaya çıktı. Olay yerini kamerayla incelemeye alan polis ekipleri, uyuşturucu satan ve kullanan 77 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin ev ve işyerinde `Vekil` adlı uyuşturucu köpeği ile yapılan aramalarda 185 paket esrar ile eroin il 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca 6 adet değişik çapta mermi esrar sarımı ve poşetlenmesindeki malzemeler ele geçirildi. Uyuşturucu kullanan 55 kişi serbest bırakılırken denetimli serbestlik kanunu çerçevesinde. sağlık tedavileri gerçekleştirilecek. Uyuşturucu satan ele başıları E. Y. D. (31), B. I. (40), M. B. (38), satıcılar ,    Haydar İ.(49), Selami.Ü (40), Ahmet Emre.S (18), E..K (32), R..K (27), T..P (19), N. T..A (37), K..K (32), Y. S. (33), İ. B. (48), S. Ş. (20) ve B. Ö. (24     Ali Y. (49), Ö. (24)        K. E. (20), T. K. (32), Y. S. (19), B. Y. (24), H. B. A. (49), Hasan Ö. (26), sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili adli soruşturma sürüyor. Sorgulamadaki kişilerden halen ceza evinde olanların bu suçlardan da ceza alması halinde mevcut suçlarına ilave edileceği edinilen bilgiler arsında idi.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu