Anahtar Kelimeler:

Hastanede Rehin Kaldılar

Hastanede Rehin Kaldılar

Bebeğiyle Birlikte Hastanede Rehin Kaldı.

 

Haberkale Özel Haber
Keskin’in Bozkurt mahallesinde ikamet eden Türkkan ailesinin 17 yaşındaki gelini Elif Türkkan, doğum zamanının yaklaşmasıyla acilen Kırıkkale’ye getirilerek Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırılıp, doğumu gerçekleştirildi. Maddi imkanları kısıtlı olan Türkkan ailesinin hastaneye ödeme yapmamasını gerekçe gösteren hastane yönetimi, genç kız ve bebeğini hastanede rehin tuttu. Yapılan pazarlık ve muhabirimizin konuya müdahil olmasıyla Elif Türkkan ve bebeğinin hastaneden ayrılmasına izin verildi.
Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yaşayan Türkkan ailesinin gelini Elif Türkkan, doğum zamanının gelmesiyle Kırıkkale’ye getirilerek Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne yatırıldı. Bebeğini burada dünyaya getiren Elif Türkkan’a, hastane yönetimi tarafından ödemesi için bir fatura çıkartıldı. Türkkan ailesi, hastaneye girişte ödeme yapamayacaklarını bildirmelerine rağmen ödeme istendiği gerekçesiyle itiraz etse de hastane yönetimi ikna olmadı.
Yakınlarından Borç Buldular
Hastane yönetiminin istediği parayı bulmak için yakın akrabaları ve aile dostlarına başvuran Türkkan ailesi, ancak 307 lira toplayabildi. Aynı zamanda konudan muhabirimiz ve Kanal A ve Show TV temsilcisi Arif Çakıroğlu’nu da haberdar eden aile, duruma çare bulunmasını istedi.
Bir Gün Rehin Kaldı, Hastane Çark Etti
Basın mensubu Çakıroğlu’nun konuyla ilgilenmesi üzerine, Türkkan ailesinden 307 lirayı alan hastane yönetimi Elif Türkkan ve bebeğinin hastaneden ayrılmasına izin verdi. Hastanede bir gün süreyle rehin kalan Elif Türkkan, “biz hastaneye girişimizde para ödeyemeyeceğimizi söyledik. Fakat buna rağmen doğumdan sonra bizden para istediler. Kayınbabam Keskin’de demir işçiliği yapıyor. Durumumuz bizden istenilen parayı ödemeye müsait değil. Bu sebeple bir gün süreyle hastaneden ayrılmamıza izin vermediler. Çevremizden topladığımız 307 lira parayı yatırmamızla ve sizlerin de konuyla ilgilenmesiyle bizi serbest bıraktılar” dedi.
Başbakan, “Rehin Yok” Demişti
Daha önceleri de Türkiye genelinde sıklıkça görülen hastanede rehin kalma olaylarına el koyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “bundan böyle kimse benim vatandaşımı hastanede rehin alamayacak” demişti. Ayrıca sosyal güvencesi olmayan 18 yaşından küçük kişilerden de hastanelerdeki tedavilerinden dolayı hiçbir suretle para istenemeyeceği genelgeyle duyurulmuştu.
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli