Anahtar Kelimeler:

Korkmaz-Köstekli Restleşmesi

Korkmaz-Köstekli Restleşmesi

Ekmek Krizinde İpler Geriliyor.

 

Cumartesi günü Kırıkkale’deki tüm radyoların ortak yayınladığı programa katılan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, seçim öncesi ekmeğe zam yapan fırıncılara resmen gözdağı verdi.
 
Radyoların canlı yayınına konuk olan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, programda belediye olarak yaptığı ve bundan sonra yapacağı çalışmalardan bahsederken, özellikle belediye borçları ve ekmeğe yapılan zam konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Başkan Korkmaz, bir soru üzerine ekmek zammı konusunda açıklamada bulunarak, ekmeğe seçim öncesinde zam yapan fırıncıları ikaz etti. Yapılan zammın belediye ile ilgisi olmadığının altını çizen Korkmaz, “Bu zam esnaf odaları birliği tarafından kararı alınmış ve yapılmıştır. Bizimle alakası yoktur. Seçim öncesinde yapılması da çok manidardır” dedi.
 
Ekmek zammı
Fırıncıları uyaran Başkan Korkmaz, “Bildiğiniz gibi seçimden 20-25 gün önce ekmeğe zam yapıldı. Bunu manidar bulduğumu belirtmeliyim. Bu zammın belediye ile bir ilgisi yok. Tamamen esnaf odalarının aldığı bir karar. Esnaf odalarının uygulaması. Buradan fırıncılara sesleniyorum. Zammı bir şekilde sonlandırsınlar. Aksi takdirde belediye ekmek fabrikasının kapasitesi 100 bin ekmek üretecek durumda. Kırıkkale’nin ekmek ihtiyacı günlük 120 bin. Gerekirse fabrikada 100 bin ekmek üretir,. 20 bin de Ankara’dan ekmek getirir, fiyatı da 200-250 kuruşa çeker halkımıza veririm” dedi.
 
Borçlar konusu
Ekmek zammı konusunda çok tepkili olduğu gözlenen Başkan Korkmaz, radyo programında bu uyarıyı yaparken, belediye borçlarının da istismar edildiğini söyledi ve “Son günlerde belediye borçları konusunda da açıklamalar görüyoruz. 300 trilyon diyen var, 400 trilyon diyen var. Buradan açıklıyorum, belediyemizin bütün her şey dahil, toplam borcu 170 trilyondur. Bunun içinde yatırım harcamaları, işçi alacakları, ihaleler ve diğer borçlar da bulunmaktadır. Geçmiş borçlar da yer aldığı halde toplam borcumuz bu kadardır. Lütfen bunu kimse istismar etmesin” dedi.
 
Su ve işçi alacağı
Kırıkkale’nin ana sorunlarını ortadan kaldırdıklarını, terminal, su, Samsun yolu, Nokta’nın cazibe merkezi yapılması gibi önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başkan Kokmaz, “Bunlar çok önemli çalışmalar. Biz bunları şehrin sorun defterinden çıkardık. Suyumuzdan herkes memnun. Bazıları bunu da istismar etmeye çalışsa da halkımız sudan memnun. Belediyenin işçilere yönelik borçları da istismar konusu. İşin aslı söylendiği gibi değil. İşçi alacakları anlatıldığı gibi değil kesinlikle. Bunlar speküle edilen konular” diye konuştu.
 
Halkla sohbet
Korkmaz, yeni dönemde Cumartesi Pazarı, Atatürk Bulvarı, demiryolu çalışması, alt geçitler ve diğer çalışmalara ağırlık vereceklerinin altını çizerek, vatandaşlarla bir araya gelmediği şeklindeki bir soruya da “Ben her Cuma bir mahalleye giderek, hem mahalledeki camide Cuma namazı kılıyorum hem de vatandaşlarımız ile bir araya geliyorum. Mahalleleri ayrıca tek başıma dolaşıyorum. Birlikte istişare yapıyoruz, sohbet ediyoruz. Bu konuda ayrı bir spekülatif malzeme konusu” dedi.
 
 
Köstekli, Sert Cevap Verdi
 
Ekmek zammı gündem olmaya devam ediyor. Veli Korkmaz’ın zam konusundaki tepkisi ve restine Süleyman Köstekli’den dün sert ve ima dolu bir açıklama geldi.
 
Son bir haftadır kamuoyunun tepkisini çeken 300 gram ekmeğe 600 YKR fiyatı ortalığı karıştırdı. Önceki gün radyo programında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, halkın zarar görmemesi için gerekirse kapasiteyi artırıp, ekmeği 200 YKR’ye satacağını ifade etmesinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli Korkmaz’a ağır cevap verdi. Köstekli, Ekmeği biz değil belediye zam verdi, ayrıca Sayın Korkmaz dünü nasıl unuttu, adaylığının olması için bana birilerinin arattığını” ifadesini kullandı.
 
Biz imzalamadık
Kırıkkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, düzenlediği basın toplantısı ile Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a ağır yüklendi. Köstekli, ekmek zammı kararını kendisinin almadığını söyledi ve “Ticaret ve Sanayi Odasından çıkan karar belediye encümenine 02.04.2008 tarihinde gönderildi. Kırıkkale Belediyesi encümeni ise Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy’un başkanlığında toplanarak “5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile odalar Borsalar kanununun 2. bölüm 7. maddesi gereğince fiyatlar uygun bulunmuştur” belgesini imzalamış göndermiştir” dedi.
 
Açıklama üzdü
Köstekli açıklamasının devamında, “Eğer Kırıkkale Belediyesi bu zammı onaylamamış olsa idi, Ticaret Odasına bu kararın yeniden gözden geçirilmesi için başvurabilir, eğer Ticaret Odası kararından geri dönmez ise Kırıkkale Belediyesi halkın hakkını savunmak için mahkemeye başvurabilirdi. Eğer gerçekten amacı bu olsa idi tabii. Kırıkkale Belediye Başkanı beni ve odamızı ithafen yapmış olduğu radyo programındaki açıklaması bizleri gerçekten üzmüştür. Biz Kırıkkale’deki esnaf ve sanatkarlar odaları olarak Bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz” dedi.
 
Başkanlık yapıyorum
Köstekli, konuşmasında, “Kırıkkale Odalar birliği Başkanı olarak görevini sürdürdüğüm odamın menfaatini, esnafımızın menfaatini ve halkımızın menfaatini koruyorum. Yıllardır burada şerefimle başkanlık görevini sürdürüyorum. Kimsenin adamı değilim ama Sayın Başkanın açıklaması bizleri üzdü. Başkanlık görevi kutsaldır. Şerefimle sürdürdüğüm bu görevi yine şerefimle yeri geldiği zaman bırakırım. Bu oda benim babamın malı değil. Makam sevdalısı da değiliz. Amacımız ve gayemiz bu memlekete hizmet edenin yanında olmak” diye konuştu.
 
Kişiler unutuldu
Köstekli konuşmasının son bölümünde, “Sayın Kırıkkale Belediye Başkanı Veli korkmaz unutmamalıdır ki, daha düne kadar aday adaylık konusunda yaşadığı sıkıntıyı, gelip benim makamıma bana rica ederek arattırdığı kişileri unuttu galiba. Ben ispata varım. İspatlamayan şerefsizdir. Herkes görevinin bilincinde olacak. Dünü unutmayacak, geleceğe güvenmeyecek. Birlik başkanı olarak şunu ifade etmek istiyorum ki, bu kararı Ticaret Odası bünyesinde alındı. Kırıkkale Belediyesine gönderildi. Kırıkkale Belediyesi encümeni bu kararı onayladı. Odamızla uzaktan yakından alakası yoktur bu kararın” dedi. Bu açıklamaların ardından TSO ve Belediye’den konuyla ilgili açıklama gelmesi bekleniyor. Köstekli, topu TSO ve Belediyeye atmış oldu.

 



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli