Anahtar Kelimeler:

Albayrak, TV 5`te Konuştu

Albayrak, TV 5`te Konuştu

"Makam Belediye Başkanının Saklandığı Yer Değildir."

 

TV 5’te yayınlanan Seçim Kulvarı programına katılan Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Kemal Albayrak, Kırıkkale Belediyesinin 5 yılını değerlendirdi ve yapacağı projeler ve hizmetler hakkında bilgiler verdi. Programda Kırıkkaleli vatandaşların da görüşleri alındı.
 
TV 5’te canlı olarak yayınlanan Seçim Kulvarı programının canlı yayın konuğu olan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak, Kırıkkale’nin ve Kırıkkale Belediyesinin 5 yılını değerlendirdi. Yapacağı hizmetlere ve projelere de yer veren Albayrak, “Belediye Başkanlığı zor bir görev, hele ki Kırıkkale gibi bir yerde daha da zor. Siyasi hayatımda gezmediğim vilayet kalmadı, bu vilayetleri Kırıkkale ile karşılaştırdığımız zaman 1944 yılında ilçe ve belediye olan Kırıkkale plansız ve projesiz şehirleşmeye geçmiş. Kırıkkale aradan geçen onca zamana rağmen hala o günlerin sıkıntılarını yaşıyor. O yüzden Kırıkkale’de belediye başkanlığı yapmak zordur. Belediye başkanlığı farklı bir olay, sabah kalktığınızda çeşmeden akan suya baktığınızda aklınıza belediye hizmeti gelir. Sokakta dolaşırken, vatandaşlarla konuşurken hep aklınıza belediye hizmetleri gelir” ifadelerine yer verdi.
 
BİZ KIRIKKALE’YİZ KIRIKKALE BİZ
Kırıkkale insanının çok cana yakın bir tavrı olduğunu vurgulayan Albayrak, “Kırıkkale’de belediye başkanı olmak ta zordur, siyasette zordur. Ama Kırıkkale insanı çok cana yakındır. 25-26 gündür belediye başkan adayıyım. Sağ olsunlar halkımız çok destek oluyor bana. Her gittiğimiz yerde kucaklarını yüreklerini açıyorlar bize. Kırıkkale televizyon yok ama yerel basın ve radyolar bu boşluğu dolduruyor. Tüm halkımıza bu iletişim araçlarıyla ulaşabiliyoruz ve halkımızın talepleri ve beklentilerine cevap verebiliyoruz. Bizim insanlara yaklaşımımız farklı, herkes bizi iyi tanıyor. Bizim sloganımızda budur zaten, ‘Biz Kırıkkale’yiz, Kırıkkale biz.’ şeklinde konuştu.
 
RİYASET HALKA KAPALI OLMAMALIDIR
Bir belediye başkanı nasıl olmalıdır sorusunu yanıtlayan Albayrak, “Bir belediye başkanı her şeyi bilen ve yapan değildir ancak yapanı ve bileni bilir. Biz hiçbir zaman partizan bir tavır sergilemedik. Kırıkkale’yi kucaklayan herkese kucak açan siyaset, bölge ayrımı yapmayan bir siyasi yapımız var. Ama bu zamana kadar Kırıkkale’de birçok mahallede ayrım yapılmış. Kırıkkale’de gelişen sadece Zafer Caddesi var. Kenar mahalleler görmezlikten gelinmiş. Belediyecilikte hizmet öncelikle kenar mahallelerden başlamalıdır. Belediye başkanı halkla barışık olmalı halkın sorunları ile ilgilenmelidir. Belediye makamı belediye başkanının saklandığı yer olmamalıdır. Maalesef belediye başkanlık makamı halka kapalı hale gelmiştir. Bu bizde böyle olmayacak” diye konuştu.
 
EKMEK ZAMMINI ANLAŞARAK YAPTILAR
Son günlerde çok konuşulan ekmek fiyatlarına da değinen Albayrak, “Kırıkkale’de ekmek fiyatlarına zam geldi ve 60 Krş oldu. Bir belediye başkanı ile bir sivil toplum örgütü başkanı anlaşarak ekmeğe zam yapmışlar. Seçimden sonra 60 Krş’a çıkardıkları ekmek fiyatını 72.5 Krş’a çıkarma kararı aldılar. Biz göreve geldiğimizde bu mağduriyeti gidereceğiz. Şehrimizin seçilmiş milletvekilleri var. Belediyeye geldiğimizde belediye içerisinde onlara da yer açacağız ve parti ayrımı yapmadan birlik beraberlik içerisinde şehrimize hizmet edeceğiz. Belediye de teknik çalışma önemlidir. Sağlam ve güçlü bir ekiple çalışırsanız şehrin sorunlarını kolaylıkla çözersiniz” dedi.


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu