Anahtar Kelimeler:

Müftülükten Şehitler Konferansı

Müftülükten Şehitler Konferansı

İlahiyatçı Prof.Dr. Recai Doğan Konferans Verdi.

 

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Doğan, gençlerde tarihi bilincin yeterli seviyede olmadığını belirterek, yakın tarihin dahi bilinmediğine söyledi.
 
Kırıkkale Müftülüğü, Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitleri konulu konferans düzenlendi. Duygulu anlara sahne olan konferansta konuşan Prof. Dr. Recai Doğan, 70`li yıllarda göz göre göre birçok manevi ruhun unutulduğunu belirterek, "Biz unutkan insanlarız. Üzerimizde oynanan oyunları unuttuk. Bizler sadece çocuklarımızı Çanakkale`ye götürüp o günleri anlatıyoruz." dedi.
Konferans il vaizlerinden Yüksel Kaynak`ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Şarklı, Mehmet Akif Ersoy`dan övgüyle söz ederken, Ersoy`un bugün minnetle anıldığını söyledi.
 
Mehmet Akif Ersoy`un sadece bir şair değil ilim adamı olduğunu belirten Şarklı, "Her şeyden önce vatan şairidir. Vatan ile dopdolu olan 714 şiir içinden seçilen, küçük ücreti almamak için katılmamayı düşünen şairimiz ısrarlar üzerine yarışmaya katılıyor. Her mısrası manalar ile olan istiklal Marşını yazıyor. Bizde sizlere 2009 yılının ilk kültürel faaliyetinde bunları anlatmaya çalışacağız. Bizler Akif`i minnet ve rahmetle anıyoruz." şeklinde konuştu.
 
Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ali Çetin, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Milletvekilleri Vahit Erdem Ve Turan Kıratlı, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Müftüsü Osman Şarklı, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nusret Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.
 


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu