Anahtar Kelimeler: bölgesinde

Vali sel bölgesinde

Vali sel bölgesinde

SEL BÖLGESİNE GİTTİ

Kırıkkale'nin Sulakyurt ve Balışeyh ilçelerinde aşırı yağışlar sele neden oldu. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu zarar gören köyleri ziyaret etti. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkolğu, Sulakyurt ilçesi ve Balışeyh ilçesinde haftasonu yaşanan yoğun yağış nedeniyle selden zarar gören Danacı Köyü'nü ve Kırlangıç Köyü'nü ziyaret etti.

 

SEL BÖLGESİNE GİTTİ

İlk olarak incelemeye Balışeyh ilçesi Kırlangıç köyünde başlayan Vali Tekbıyıkoğlu, burada yürütülen iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından Sulakyurt ilçesi Danacı köyündeki sel sonrası yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Danacı köyünde selden zarar gören 3 km'lik köy yolunu, 300 dönümlük tarım arazilerini ve bahçeleri inceleyen Vali Tekbıyıkoğlu, zarara uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

YAĞIŞ BİLGİSİ VERDİ

Sel sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı basın açıklamasında Vali Tekbıyıkoğlu “Olağan mevsimsel akışın dışında, son yıllarda bölgemize bu aylarda yüksek derecede yağış gelmekte. Son bir hafta içerisinde bunu yoğunlukta hissetmekteyiz. Toplam 19 köyümüzde son iki günlük yağışta hasarlar meydana geldi. Şuan Danacı köyümüzün dere yatağında DSİ , İl Özel İdaresi araçlarımız ve özel sektör destekli araçlarımızla beraber bir iyileştirme çalışması yapıyoruz. Sadece bu köyümüzde değil, yaklaşık 7 grup halinde bütün köylerimizde benzer iyileştirme çalışmalarını yapıyoruz. Maksadımız ne tarımsal ne de cana dokunan ne de hayvanlarımıza dokunan istenilmeyen bir olayın olmaması yönünde tüm ekiplerimiz, tüm iş makinalarımızla beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

 

KAYIPLARI AÇIKLADI

Sel sonrası can kayıpları ile ilgili açıklamada bulunan Vali Tekbıyıkoğlu “Herhangi bir bizi üzen can kaybı yok ama ufak çapta küçükbaş hayvan kayıpları oldu. Bir miktarda tarımsal ürünlerde zarar var. Bunlarla ilgili de tespit çalışmalarımız halihazırda devam ediyor." ifadelerini kullandı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı