Anahtar Kelimeler:

TC Kimlik No İzdihamı

TC Kimlik No İzdihamı

Kimliklerinde TC Kimlik No Bulunmayan Vatandaşlar İzdiham Yarattı.

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararla yerel seçimlerde oy kullanmak isteyen vatandaşların, üzerinde TC kimlik numarası bulunan bir kimlik kartı ibraz etme zorunluluğu getirmesinden sonra bugün Kırıkkale İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne akın eden vatandaşlar, ellerindeki TC kimlik numarası bulunmayan kimliklerini yeni kimliklerle değiştirmek için uzun kuyruklar oluşturdular.
Kırıkkale İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne bugün sabahın erken saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar, YSK’nın kararı gereği yerel seçimlerde oy kullanabilmek için üzerinde TC kimlik numarası bulunan bir nüfus cüzdanı almak için uzun kuyruklar oluşturdular. YSK’nın kararına tepki gösteren vatandaşlar, “neden bu karar son haftaya sıkıştırıldı? Madem bu şekilde bir karar alınacaktı da önceden alınsaydı da vatandaşlar bu kadar mağdur olmadan kimliklerini değiştirebilseydi, daha iyi olmaz mıydı?” diye konuştular.
Yaşlılar Kuyrukta Zor Anlar Yaşadı
Nüfus Müdürlüğü görevlilerinin ara vermeden çalışmasına rağmen bankolar önündeki kalabalığın her geçen dakika artması vatandaşların tepkisine neden oldu. Uzun kuyruk içinde kalan yaşlı vatandaşlar ise kendilerine öncelik gösterilmemesinden şikâyet ettiler.
Vali Demirer: Son Güne Bırakılması Sıkıntı Yarattı
Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, “nüfus cüzdanlarına TC kimlik numarası yazılması uygulamasının eskiye dayandığını, fakat vatandaşların ihmalkar davranıp kimliklerini değiştirmeyi son güne bırakmalarının sorun yarattığını söyledi. Demirer, buna rağmen Nüfus Müdürlüğü çalışanlarının hükümetin kararı gereği hafta sonları da çalışarak vatandaşlara yardımcı olacağını kaydetti.
Arif Çakıroğlu - Haberkale
 


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu