Anahtar Kelimeler:

Yılmaz Projelerini Anlattı

Yılmaz Projelerini Anlattı

DP Adayı Mahir Yılmaz, Projeleriyle Göreve Talip Olduğunu Açıkladı.

 

Demokrat Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz, projelerini anlattı. Yılmaz, projelerinin Kırıkkale’yi kurtaracak projeler olduğunu belirtti.
 
Yılmaz’ın proje tanıtımına ilgi büyüktü. Projeler büyük beğeni topladı. Makro AVM’deki sinema salonunda konuşan Yılmaz, proje tanıtımına katılan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin ve vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.
 
TRAFİK KAZALARI ÖNLENECEK

Ulaşım ve otopark sorunlarının çözüleceğini söyleyen Yılmaz ” Kırıkkale araç trafiğini rahatlatmak için yapılması gerekli olan; Etiler kavşağı, Sanayi çarşısı kavşağı , Karşıyaka -Yuva tren yolu hemzemin kavşağı ve Atatürk Bulvarı -İmam hatip kavşaklarındaki alt ve üst geçitler; çeşitli bahane ve gerekçelerle bugüne kadar yapılmamıştır. Şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan ve Kırıkkale’nin büyük bir sorununu çözümleyeceğinden şüphe bulunmayan bu alt ve üst geçit çalışmaları tarafımızca, öncelikli işler kapsamına alınacaktır. Söz konusu kavşaklar, İlimize ayrı bir görünüm sağlayacak , trafik kazaları önlenecek, kazalar neticesindeki istenilmeyen can ve mal kayıpları büyük ölçüde giderilmiş olacaktır” şeklinde konuştu.
 
BEDELSİZ ARSA VE BİNA

Kayseri Yolu-Terminal Kavşağının ölüm kavşağı olmaktan çıkarılacağını söyleyen Yılmaz alt ve üst geçitlerin yapılarak trafikteki tıkanıklığın giderileceğini, can ve mal kaybının önleneceğini vurguladı. Yılmaz “Kırıkkale merkezinde ve Osman Gazi Mahallesinde Özel vakıf Üniversitelerine fakülte ve Üniversite açmaları için bedelsiz, arsa ,bina tahsis edilecektir. Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerimizin şehir merkezine daha kolay ulaşmaları için; gerekli çalışmalar yapılacaktır. Kırıkkale -Ankara arasında Ulaşımdaki problemleri yeni düzenlemelerle çözüme kavuşturacağız.Ankara-Kırıkkale arası minibüslere yasal çerçevede yer gösterip,otobüslerinde Ankara içine girebilmeleri sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
 
MEYHOŞ’A ÇOK KATLI OTOPARK

Şehirde yoğun bir araç trafiğinin olduğunu dile getiren Yılmaz “Her gün trafiğe yeni katılan araçların da mevcut araç sayısına eklenmesiyle, ilimiz trafiği daha da karmaşık bir hale gelmektedir. Mevcut yol ve otoparklar trafik sorununu çözmekten hayli uzaktır. Şehir Merkezindeki Mevcut Meyhoş halinin bulunduğu alana ; Giriş katında meyhoş olacak şekilde çok katlı kapalı otopark inşa edilecektir. Tamamen kangren halini alan bu trafik karmaşasının, acilen çözüme kavuşturulabilmesi için; öncelikle şehir merkezine yakın bölgelerde, bulunan İmar adalarındaki, kullanılabilir atıl durumdaki boşlukların tespiti yapılarak, otopark amaçlı kullanılmak üzere, gerekli imar planı değişiklikleri gerçekleştirilecektir” diye konuştu.
 
YENİ YERLEŞİM ALANLARI OLUŞTURULACAK

Şehir merkezinde ; ” melek girmez sokak” olarak bilinen bölgede bulunan mekanların ıslahı ve dizaynı yapılarak, halkın ailece rahatça gezebileceği mekanlara dönüşmesinin sağlanacağını kaydeden Yılmaz “Şehir merkezindeki ana caddelerde bulunan eski harabe ve tehlikeli yapıların ıslah edilmesi ; yine caddelerde bulunan tabela kirliliğinin giderilmesi sağlanacaktır” dedi.İmar uygulamaları hakkında konuşan Yılmaz “Kırıkkale Merkezinde bulunan taşınmazlar üzerindeki Belediye hissesi sorunu kökten çözülecektir.İmar uygulamaları; mahkeme kararı ve zorunlu haller dışında kişiye özel ve keyfiyet doğuracak imar uygulama çalışması yapılmayacaktır.Ancak İmar planı ile mağdur edilen kişilerin mağduriyeti giderilecektir.Şehir planlarında yeni yerleşim alanları oluşturmak hedef alınacak, şehrin geleceğine yön veren planlama çalışmalarında Üniversite,Mühendisler Odası,sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlarında katılımları ile çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuştu.

KENT BİLGİ SİSTEMİ KURULACAK

Tek adımda hizmet biriminin kurulacağını ifade eden Yılmaz “Özellikle vatandaşın belediyemizden birebir hizmet aldığı İmar müdürlüğü,Emlak müdürlüğü, Eso müdürlüğü gibi birimler deki gereksiz mevzuat,bürokrasiden arındırılarak şeffaf bir Belediyecilik anlayışı ile işlemlerin, kısa zamanda sonuçlandırılması için belediye personeli tarafından takip edilecektir.Tüm birimlerle koordinasyon sağlanacaktır. Belediyemizce e-belediye (Bilgiye dayalı yerel yönetim çözümleri) ve kent bilgi sistemi kurularak, vatandaşlarımızın Belediyemizle olan her türlü işlemleri verilecek olan tek bir numara ile takibi yapılacaktır. Kent bilgi sistemi sayesinde hem vatandaşlarımız daha hızlı hizmet alacak, hem de işlemlerin takibi kolaylaşacaktır. Bina kimlik no, adrese göre fatura bilgileri sorgulama ve ödeme yapabileceklerdir” dedi.
 
GÖRSEL İÇERİKLİ YENİ YEŞİL ALANLAR

Fuar merkezi ve hayvanat bahçesi kompleksi hakkında yapılacak çalışmalarından da bahseden Yılmaz “Çullu mahallesinde ki mevcut dağlık araziye içerisinde Fuar ve Panayır merkezleri ,Spor kompleksleri,Hayvanat bahçesi ,piknik alanları olan Çok büyük kompleksler yapılacaktır. Şehir İmar planlarında var olan, ancak henüz yapılmayan; Çocuk oyun alanları ve yeşil parklar; çocuk oyuncakları ile donatılarak, halkımızın ve özelliklede çocuklarımızın kullanımına tahsis olunacaktır. Ayrıca, bu çerçeveden olmak üzere; Karşıyaka ve Yuva tepeleri gibi, Kırıkkale’ye hakim noktalarda, halkımızın çocuklarıyla birlikte rahatça vakit geçirip eğlenebilecekleri görsel içerikli yeni yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulacak ve hizmete açılacaktır” diye konuştu.
 
ŞEBEKE SU HATLARINI YENİLEYECEĞİZ

Alt yapı ve alternatif enerji üretimi hakkındaki planlarını anlatan Yılmaz “İçme suyu,atık su şebekesi,atık su arıtma ve katı atık bertaraf ve her türlü alt yapı tesislerinin etüt ve projelerinin hazırlanarak yapılması sağlanacak. Şehirde kurulacak katı atık dönüşüm tesislerinde çöpten geri dönüşümle yeni üretimler sağlanacaktır. Dünyamızın gelecekte en büyük sıkıntılarından olacak su kaynaklarının verimli kullanılması gerekliliğinden yola çıkarak, Kırıkkale’miz deki şebeke hatlarının eski olmasından kaynaklanan kaçak su oranı ilimizde yüzde 35‘lere kadar dayanmakta olduğu görülmektedir. Şu ana kadar el atılmamış şehir ana şebeke su hatlarının polietilen içme suyu borusu ile yenilenmesi ve akabinde kacak oranını yüzde 0′lara kadar çekmeyi amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.
 
RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALI

Yılmaz “İçme suyu şebekesi ve Su arıtma tesisi içilebilir su temininden uzak ve yüksek enerji tüketiminden dolayı da ekonomik değildir.Bunun için su arıtma tesisinin Revize edilerek hem tatlı su elde etmek hem de kullanımdaki yüksek enerji sarfiyatından kurtarmak için;tesisin elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde Hasan dede de ki alan dağı tepesine kurulacak olan “rüzgar enerji” santrali ile giderilecek çok önemli bir projedir.Su arıtma tesisi ve şehir merkezi,Sokak ve park aydınlatma sistemlerinde “Güneş pili enerjisi”,sistemi kurularak güneş pillerinden faydalanacak sistemler yapılacaktır.” dedi.
 
GÖÇ VEREN DEĞİL, GÖÇ ALAN İL

Kentsel dönüşüm projelerinin neler olduğunu anlatan Yılmaz ” Bağlar başı Mahallesi ve Çalılıöz Mahallesinde gece kondu ve kontrolsüz yapıların Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye öncülüğünde şehrimizde hizmet veren müteahhitlerle görüşülerek yeni depreme dayanıklı konutlar oluşturulacaktır.Ankara da görev yapan insanlarımızın ikametlerini Kırıkkale de yapmalarını temin için ilimizi cazip hale getireceğiz.İlimizi; gerçekleştireceğimiz projelerimizle, göç veren değil , göç alan iller arasına katacağız.”
 
TEK ADIMDA YATIRIM BÜROSU

“İlimizde ; ekonomik kalkınma ile eşgüdüm içinde dengeli ,adil,sosyal ve insani gelişmeyi gerçekleştirmeye ve ekonomik gelişmenin sağlanması amacıyla ,tarım orman ve kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bulunmak,çalışmalar yapmak.Millet vekillerimizin ilimize ve halkımıza daha faydalı olmalarını temin için belediyemiz bünyesinde çalışma odaları oluşturulacaktır. Yatırım Yapmak İsteyen Girişimcilerin Sorunlarını Kısa Yoldan Yerinde Çözmek amacıyla, belediyemiz ve Valilik iş birliği ile ‘Tek Adımda Yatırım Bürosu’ Kurulacak. İşsizliğin hat safhada olduğu ilimizde gençlerimizin iş bulabilmeleri amacı ile belediyemiz bünyesinde işe yerleştirme birimi oluşturulacaktır.”
 
İŞVEREN İLE İŞÇİ BULUŞTURULACAK

“Resmi ve özel sektörde hangi pozisyonlara hangi vasıflarda elaman arandığı tesbit edilerek bilgi bankası oluşturulacak, münacat eden işsizlerimize vasıflarına göre seçenekler sunulup iş veren ile işci buluşturulacaktır.Özellikle yurt dışında müteahhitlik hizmetleri yapan firmalarımız ile bağlantı kurularak işçi teminlerine yardımcı olunacaktır.Yurt dışından ve yurt içinden ilimize yatırım yapacak her yatırımcının rehberi olunması için ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılarak Belediyemiz bünyesinde Yatırım birimi oluşturulacak, ve her türlü yardım sağlanacaktır. Kırıkkale de Özel sektörün desteklenmesi, geliştirilmesi ve yatırımların ilimize yönlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmak” ifadelerini kullandı.
 
BİLGİ EVLERİ GENÇLİK MERKEZLERİ

Sosyal ve kültürel projelerine dikkat çeken Yılmaz şöyle devam etti “Şehir içi toplu ulaşımı özel sektörle değil belediyemizce yapılacaktır. Emeklilerimiz, şehit yakınları ve gazilerimizi şehir içi ulaşım bedelinden % 50 indirimden yaralandırılacaktır. Halkımızın ortak duygu ve değerlerine hitap edecek şekilde, Milli ve dini günlerin önem ve anlamlarına uygun olarak, tamamen ücretsiz şehir içi taşıma hizmeti verilecektir. Bilgi Evleri adı altında gençlerimize yönelik teknoloji ,bilim, meslek dalları seçimi gibi geleceğe hitap eden konularda konferans verilecek salonu ve içerisinde kütüphanesi olan, Bilgi evleri ve Gençlik merkezleri oluşturulacaktır.”
 
KÜLTÜR ALANI OLUŞTURULACAK

“D.D.Y. den alınan millet caddesi üzerindeki lojmanların dizayn edilerek Kültür Alanı oluşturulacaktır. Bu bölgeyi kültür,sohbet,cefa ,yemek.dinlenme ve dernek faaliyetlerinin yapılacağı kültür alanı haline getirmeyi hedeflemekteyiz. İlimizde faaliyet gösteren derneklerimize bu alanda yer verilerek o alanda faaliyet göstermeleri sağlanacaktır. Şehrimizde bulunan inşaat işçilerimizi sokak ortasından kurtarmak için ; İşçi Bekleme Lokali,Emeklilerimiz için Dinlenme ve sohbet lokali ile düğün ve özel günlerde ihtiyaç duyulan yöresel sanatçılarımız için sanatçı lokalleri oluşturulacaktır.”
 
YARDIMA MUHTAÇLARIN YARALARI SARILACAK

“İnsanlarımız arasında yardım seferberliğinin oluşturulması sağlanacaktır. İhtiyaç fazlası olan verebilecekleri her türlü malzeme, giysi, gıda, eşyaları verebileceği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması için askıda ihtiyaç marketleri aracılığı ile yoksul ve yardıma muhtaç ailelerin yaraları sarılacaktır. İlimizde sosyal aktivite olarak eksik olan belediyemiz bünyesinde bulunan kültür ve sosyal işler müdürlüğünü aktif hale getirilerek belediye tiyatrosunun aktif olarak çalışmaları sağlanacaktır.”
 
YENİ MEZARLIK ALANI

“Öncelikle şehitliğimiz etrafında gerekli düzenlemeler yapılarak;Şehitlerimize ve şehit ailelerine hak ettikleri saygı ve desteğin verilmesi sağlanacaktır. Osman gazi, Etiler ,Kimeski ,Gündoğdu, Sanayi ve etiler Mahallelerine hitap edecek şekilde Yeni Mezarlık alanı oluşturulacaktır. Bu alan içerisine mescit ve gasilhaneler yapılacaktır.Halkımızın tarafımıza göstereceği teveccüh sonucunda göreve gelmemiz halinde; her kesimden insanımızın, karşılaştığı sorunları rahatça iletip çözüm bulabileceği anlamda, tamamen adil ve tarafsız bir yönetim uygulanacaktır. Tarafımızca yapılacak olan hizmetlerde; güler yüz, bilgi ve beceri ile hakkaniyet ölçülerinin korunması ana hedef olacaktır. Başarımız; planlı, programlı, dürüst, üretken, tecrübeli kadrolarla yapılacak çalışmalar sonucunda olacaktır.Kırıkkale’mize hizmet etme fırsatı vereceğiniz için şimdiden teşekkürler.”
İL
 


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli