Anahtar Kelimeler:

DSP`de Şok İstifalar

DSP`de Şok İstifalar

DSP İl Teşkilatı Adayların İstifasıyla Sarsıldı.

 

DSP’de İl Başkanı Günseli Çelikbaş’a yönelik tepkiler ardı ardına istifaları getiriyor. Çelikbaş’ın uygulamalarından rahatsız olan 10 belediye meclis üyesi adayı, adaylıktan çekilirken istifaların devamı bekleniyor.
 
Seçim çalışmalarına bir hayli hızlı başlayan ancak İl Başkanı Günseli Çelikbaş’ın uygulamaları nedeniyle sıkıntılı bir döneme giren Demokratik Sol Partide yaprak dökümü sürüyor. Karaahmetli Belediye Başkan Adayı Muzaffer Sarıtaş’ın ardından İl Başkanı Çelikbaş’ı protesto eden 10 belediye meclis üyesi adayının istifa ettiği öğrenildi. Adaylıktan çekilen belediye meclis üyesi adayları adına bir açıklama yapan Cengiz Karagöllü, İl Başkanı Günseli Çelikbaş’ı örgütlere Belediye Başkan Adayı Ergün Fersoy ve ekibinin seçimlerden yenilgi alması için, seçim çalışmalarına katılmamaları doğrultusunda talimat vermekle suçladı. Karagöllü yaptığı yazılı açıklamada yozlaşmış il örgütü ile çalışmalarını yürütemeyeceklerinden dolayı istifa ederek belediye meclis üyesi adaylığından çekildiklerini vurguladı.
 
DİKTATÖR YÖNETİM
 
DSP il örgütünü yıllarca ezilmiş, horlanmış, sömürülmüş halktan yana mücadele eden bir parti gördükleri için belediye meclisine aday olduklarını ifade eden Karagöllü “Seçim çalışmaları süresince DSP il başkanlığı ve ilçe başkanlığı tarafından üyelerin diktatörce yönetildiğine, tüm üyelerinin beyinlerine kör, boş düşünceleri yerleştirerek onları birer sürü haline dönüştürmeğe çalıştığına şahit oldum. İl örgütü üretmekten, düşünmekten, kazanmaktan korktukları için seçim çalışmalarımızı destekleyecekleri yerde çalışmalarımızı, maddi ve manevi olarak yıpratmaya, karalamaya ve engel olmaya çalışmıştır. DSP il örgütü il binasında kendi saltanatlarını yürütebilmek için tüm gençlik ve kadın komisyonu üyelerine aleyhimizde çalışmalar yapılması için talimatlar vermiştir. DSP il örgütünün emekten, barıştan, özgürlükten yana olanlara, sol kimliği taşıyanlara tahammülleri kalmamıştır. Böyle bir örgüt yapısı ve anlayışıyla daha fazla yürüyemeyeceğimizi anladığımızdan dolayı adaylıktan çekiliyoruz” şeklinde konuştu.
 
İSTİFA EDEN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI
Cengiz Karagöllü
Çağlar Yalçıntaş
Emel Demirhan
Sabiha Bulut
Gülcan Çolak
Yaşar Özer
Bektaş Özdemir
Yusuf Varlı
Nurseven Bakırtepe
Recep Erkuş
 


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı