Anahtar Kelimeler:

Baykal, Kırıkkale`de Konuştu

Baykal, Kırıkkale`de Konuştu

Erdoğan ve AKP`ye Sert Çıktı.

 

Partisinin mitingine katılmak üzere helikopterle, Kırıkkale’deki miting alanına gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel Başkanı Deniz Baykal Kırıkkale Cumhuriyet meydanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı mitingi izlemeye gelen vatandaşlara şikayet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale il teşkilatı tarafından organize edilen seçim mitingine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Kırıkkale Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı şikayet ederek "Bu Tayyip var ya bu Tayyip, Kırıkkale`ye mitinge geldiğinde beni buraya çağırıyordu. İşte ben buradayım, otobüsle adam getirmedik, yevmiye vererek bu alanı doldurmadık. Burayı dolduran öz be öz Kırıkkale`nin ta kendisidir. Gel sayın Başbakan Erdoğan gel gel de gör Kırıkkale Cumhuriyet Meydanını, gel gör vatandaşın ne halde olduğunu.

Dosya önce yoktu, şimdi geldi, yenice tercüme edildi

Baykal Kırıkkale mitingindeki konuşmasında Almanya`daki devam eden Deniz feneri davasının sanıklarına ithafen yüklenerek, Almanya devleti uyanık çıktı, ülkesindeki vatandaşları dolandıran insanları buldu, yargıladı, sonra Türkiye`ye gönderdi, biz ne yaptık peki 6 ay dosya gelmedi dedik, sonra şimdi geldi dedik, bugün ise dosya önümüzde tercüme ediyoruz. Tamam her şeyi anladık ama 6 ayda Türkiye`nin dosyayı beklemesine gerek yoktu, eğer Almanya bir kaplumbağaya dosyayı koyup gönderse idi dosya çoktan bugün Türkiye`de olurdu. Peki bu vatandaşlar topladıkları parayı ne yaptı bugün hepsi ortada

Yardım parası ile televizyon kurdular

Baykal Kırıkkale miting alanını dolduran vatandaşlara hitaben konuşmasında "Almanya`ya gittiler, oradaki gurbetçi vatandaşlarımızın dini istismarları ile oynayıp para topladılar. Peki parayı ne yaptılar banka ile göndermek yerine elinde çanta ile biri ile Türkiye`ye soktular. Garibim yurtdışındaki yurttaşımız da seviniyor param boşa gitme hayra gitti diye ama nerde, toplanan paralar ile televizyon kanalları kuruluyor, kuruluyor da ne yapılıyor peki sabah akşam varsa yoksa Tayyip Erdoğan. Bunlar var ya sadece kendilerini zengin etmekten başka bir şey bilmezler

Kalkınma fren yaptı

Ak Parti 2002`de iktidara geldiğinde bütün her şeyin üzerine oturup bolluk içerisinde 6 yıl boyunca Memleketi yönetti. O günden bugüne kadar kalkınma ülkemizde ilerlemedi bizzat gerilemeye başladı. 2002 öncesinde ülkede 10 tezgah çalışırken, bugün bu sayı Ak Parti iktidarı döneminde 4 çalışan tezgaha düştü. Türkiye`nin en büyük işsizlik furyası bunların döneminde oldu. Sizler hiç gördünüz mü sabah çalışıp akşam aynı işyerinden işinize son verildi, denilmesini sizler gördünüz mü biz bunların sayesinde gördük. İnsanlarımız çalışırken işsiz kalıyor.

İnsanlarımız yiyecek ekmek bulamıyor

Bugün Siz değerli Kırıkkalelilere soruyorum, evinize kaç ekmek götürüyorsunuz, eskiden 5-6 idi şimdi bu rakam bazen iki bazen bir artık, insanımız evine götürecek ekmek bulamıyor. İnsanlar iflas etmeyi bunların hükümetinde başladı. Bir aile babası, sabah çocuğu okula temizlik için götüreceği 2 YTL’yi veremiyor, çünkü babası o gün işsiz kaldığını ailesine bile söyleyemiyor, son günlerde ailesi ile birlikte çıkmazda olan aile babaları, intihar etmeye başladı. Bugün yaşanan bu olaylar Türkiye`nin artık değişmeyen bir yüzü olarak ortaya çıkmıştır.

İşsizlikte ilk ikinci sıradayız

Baykal konuşmasının büyük bölümünü ekonomiye ayırarak, Bunlar iktidara gelmeden önce ülkedeki Kırıkkale`deki işsizlik ortada idi, bugün ise Türkiye genelinde ve Anadolu`nun güzel Şehri Kırıkkale`de işsizlik çığ gibi olmaya başladı. Açık ve net ifade etmek istiyorum ki bugün Türkiye işsizlik sıralamasında dünya genelinde ilk 2`de yer alıyor. Bu tablo bizleri endişelendiriyor. Bugün dünyada ekonomi olarak en fazla darbeyi yiyen ülkelerin en başında ülkemiz yer alıyor. Hani Başbakan Meydanlarda Kriz bizi teğet geçti diyor ya bırakın krizin teğet geçtiğini aileler krizden dolayı boşanmaya başladı. Bu kriz değildir de nedir Sayın Başbakan.

Bizim önerileri uygulamaya başladı

Daha dün Sayın Başbakan bizim önerileri beğenmezken, bugün CHP olarak ona vermiş olduğumuz önerileri tavsiyeleri uygulamaya başladı, ülkede bir anda hareketlilik başladı. Ne oldu Sayın Başbakan, bizim verdiğimiz önerileri beğenmeyebilirsin ama bu ülke hepimizin, devletin tabi ki de vergiye ihtiyacı var,ama bu vergiler bir noktada kısılabilir, hükümet ne yapıyor peki bir adam bile çalıştıran şirketten dünyanın vergisini istiyor. Gel gerçekleri gör artık ve insanımıza değer ver. Bir iki iş adamını gazete patronu yapma insanımıza hizmet üret.

Yatırım yapmadı yan gelip yatıyor

Sayın Başbakan Erdoğan son günlerde meydanlarda iyice asabi olmaya başladı, aslında asabi olmasının sebebi ortada, yıllardır memlekete yatırım yapmayıp yan gelip bir hükümetten bir şey beklememiz faydasız aslında. Başbakanın işi gücü kendi yandaş medyasını oluşturmak, ama Erdoğan şunu biliyor ki bu halk var ya bu halk sana gereken cevabı sandıkta vermesini çok iyi bilir.
 


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli