Anahtar Kelimeler:

NTV Kırıkkale`yi Değrlendirdi

NTV Kırıkkale`yi Değrlendirdi

Kırıkkale`de Seçim Süreci İncelendi.

 

NTV’de yayınlanan sunuculuğunu Oğuz Haksever’in yaptığı “Seçim 09” programında önceki gün Kırıkkale ele alındı. Programda AK Parti, MHP ve CHP adayları hakkında bilgi verilirken, diğer partilerden ve adaylardan hiç bahsedilmemesi dikkat çekti

Program sunucusu Oğuz Haksever, bir süre önce yine Kırıkkale üstüne değerlendirmeler yaptıklarını dile getirirken, Kırıkkale’nin Ankara’ya yakın olduğu için gerektiği gibi hamleleri yapamadığına vurgularda bulundu. Kamu sanayi kuruluşlarının kenti bir sanayi yapısına döndürdüğünü ancak özel sektör konusunda TÜPRAŞ’ın özelleşmesiyle birlikte büyük bir tanışmanın yaşandığını söyledi.

Temel sorun trafik

Kırıkkalelilerin en temel sorunlar konusunda tespitlerine de yer verilen programda, öncelikli sorun olarak trafik ve yol sorunu olduğuna dikkat çekildi. Diğer şehirlerin aksine Kırıkkale’de trafik sorununun öne çıkmasının ilginç olarak değerlendirildiği programda işsizlik ikinci sırada yer alırken, sosyal kalkınma ise üçüncü sıradaki sorun olarak ortaya kondu. Kırıkkale merkezde yolların dar olmasına da dikkat çekildi.

DP ve SP yok

2004 seçimlerine de yer verilen programda AK Parti’nin 2004 yılında yüzde 40.6, MHP’nin ise yüzde 20.32 olduğuna dikkat çekilirken, DP ve SP’den hiç bahsedilmeden CHP adayının durumundan bilgi verilmesi de gözlerden kaçmadı. Bu seçimde 13 bin 65 yeni seçmenin olduğu vurgusunun ardından, geçen seçimle aynı seyrin sürdürdüğü, AK Parti ile MHP adayı arasında bir yarışın olduğu dile getirildi.

Geçen seçimin benzeri

Programın adaylar hakkında bilgi verilen bölümünde de AK Parti, MHP ve CHP adaylarından bahsedilirken belediyecilik tecrübelerine dikkat çekildi. DP ve SP adaylarından ise hiç söz edilmedi. Sadece üç partinin yarış içinde olduğu şeklinde bilgi verilen programda canlı bağlantı ile Kırıkkale’ye gelen muhabirden bilgiler alındı. Geçen seçimle benzer bir sürecin yaşandığı da muhabir tarafından dile getirildi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli