Anahtar Kelimeler:

76 Kaçak Göçmen Yakalandı

76 Kaçak Göçmen Yakalandı

Umuda Yolculuk Kırıkkale`de Jandarma`ya Takıldı.

 

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, dün aldığı bir ihbarı değerlendirerek Kırıkkale-Ankara Karayolu’nda seyir halindeyken durduğu bir kamyonda, ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapan çeşitli ülke uyruklarından toplam 76 göçmeni yakaladı. Göçmenleri ülkeye soktuğu belirlenen iki kişi ile kamyonun şoförü adliyeye sevk edildi.
17 Mart günü bir ihbarı değerlendiren Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Kırıkkale-Ankara karayolunun Yahşihan ilçesi sınırları içerisinde seyir halinde bulunan M.C.B. isimli şahsın kullandığı kamyonu duyulan şüphe üzerine durdurdu. Kamyonda yapılan aramada yasadışı yollardan yurda giriş yapan 29 Afganistan, 24 Pakistan ve 23 Burma uyruklu olmak üzere toplam 76 göçmen ile göçmenleri taşıyan kamyona eskortluk yapan ve olayın organizatörü olduğu tespit edilen Y.S. ve M.S. isimli şahıslar yakalandı.
Yurda kaçak olarak giriş yapan göçmenler, Vali Behiç Çelik Kapalı Spor Salonu’na götürülerek haklarında yasal işlemler başlatıldı. Göçmenlerin işlemlerin ardından ülkelerine iade edileceği ancak Doğu sınırımızdaki hava muhalefeti nedeniyle bu işlemin önümüzdeki haftaya sarkabileceği, bu süre zarfında göçmenlerin Kırıkkale’de misafir edileceği öğrenildi.
Adam Başı 1500 Dolar Vermişler
Kaçak göçmenlerden Afganistanlı Kays Karemi, “Afganistan’da savaş var. Maddi imkânlarımız yok, geçinemedik. Yaşamımızı sürdürmek için İstanbul’a gidip, çalışmayı ve para kazanarak ülkemize geri dönmeyi istedik. Bu sebeple Türkiye’ye geldik. Van şehrinde bu araca binerek 3 gün boyunca yol aldık. İstanbul’a gitmek isterken burada yolculuğumuz sonlandı” dedi. Türkçeyi iyi derecede konuşabilen Karemi, kendilerini İstanbul’a götürmeleri için gözaltına alınan iki kişiye, adam başı 1500 dolar verdiklerini de söyledi. Afganistan’daki savaşta annesi ve babasını kaybeden bir başka kaçak göçmen olan Safir Gaydari ise, “ülkemde tutunacak bir dalım kalmadı. Son umut olarak çalışmaya buraya geldim. Elimdeki tüm paramı da bu şahıslara kaptırdım” dedi.
Organizatörler Adliyeye Sevk Edildi
76 göçmeni yurda yasa dışı yollardan soktukları tespit edilen Y.S. ve M.S. isimli şahıslarla birlikte göçmenleri taşıyan kamyonun şoförü M.C.B. de gözaltına alınıp yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Arif Çakıroğlu - Haberkale



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli