Anahtar Kelimeler: tebrik

Vali tebrik etti

Vali tebrik etti

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, YKS yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye’de ilk bine giren öğrencileri makamında kabul etti.

 

 

VALİ’YE ZİYARET

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye’de ilk bine giren öğrencileri ile Liselere Giriş Sınava (LGS) yerleştirme sonuçlarına göre %1’lik dilime giren ilimizde ilk 10 sırada yer alan öğrencileri makamında kabul etti. Türkiye geneli başarı sıralamasına göre YKS Sınavında Türkiye’de ilk 1.000'in içerisinde yer alan İrfan Özay, Kadir Demir, Büşranur Akalın, Oğuzhan Kaya, Kamil Ünal, Şevval Şanlı, Nisa Güneş ile LGS Sınavında %1’lik dilimde yer alan Ecrin Elvin Ercan, Emirhan Altun, Halil İbrahim Danacı, Şeyda Gül Erol, Melek Tuana Canyurt, Banu Yurtseven, Zeynep Zehra İleri, Emine Türkekul, Yunus Enes Soytek, Ecrin Gül Aygör, İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, okul idareceleri ve öğrencilerimizin ailelerini makamında kabul eden Vali Tekbıyıkoğlu, öğrencilerin elde etmiş oldukları başarıları ile Kırıkkale'ye büyük bir gurur yaşattıklarını dile getirerek, öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

YKS sınavına giren öğrencilerimize Üniversite öğrenimi ile ilgili Vali Tekbıyıkoğlu “Üniversite bambaşka bir şey. Bir üniversite öğrencisi şehrin kültür, sanat, tarih , konferans, seminer.. neye ilginiz varsa kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Beşeri münasebetlerinizi, sosyal zenginliğinizi zayıflatmayın. “ dedi. LGS sınavında başarı gösteren öğrencilerimizle sohbet eden ve yerleştirildikleri okul hakkında bir süre sohbet eden Vali Tekbıyıkoğlu, “Eğitimde başarı bir takım meselesi. Sizin öğretmenlerinizin, Rehberlik hocalarınızın , ebeveynlerinizin hepsinin katkısı var. Bunlardan biri yıkılırsa bu başarı olmaz. Milletimize hizmet, devletimize hizmet için akademik başarı önemli. İnşallah bundan sonraki eğitim yaşantınızda da sizlere başarılar diliyorum. Ailenize, öğretmenlerinize, okul müdürlerinize, size destek olan her kim varsa, herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı