Anahtar Kelimeler:

Meydanın Hâli Meydanda!

Meydanın Hâli Meydanda!

Kırıkkale`nin Simgesi Denilen Cumhuriyet Meydanı Dökülüyor.

 

Kırıkkale Belediyesi’nin geçtiğimiz yılın başında yenileme çalışmalarını tamamladığı Cumhuriyet Meydanı, adeta dökülüyor. Meydan zeminine döşenilen taşların, üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen ufalanıp kum gibi olduğu görülüyor.
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın simgemiz dediği Cumhuriyet Meydanı, adeta dökülüyor. Büyük paralar harcanarak yenilenen ve Türkiye’deki en büyük alanlardan biri diye övünülen Cumhuriyet Meydanı, yenilenmesinin üzerinden geçen bir sene sonunda büyük oranda deforme oldu. Zemine döşenen taşların birçoğunun kum gibi ufalandığı görüldü.
Büyük paralar harcanarak yapılan ve “Kırıkkale’nin simgesi”, “Prestijimiz” gibi sloganlarla lanse edilen Cumhuriyet Meydanı’nın durumu vatandaşların da tepkisini çekti. Ankara, Kayseri gibi şehirlerde de kaldırım ve meydanlar yapıldığını ancak hiçbirinin bir sene sonra bu hâle gelmediğini belirten vatandaşlar, “Kırıkkale’nin parası taşa, kaldırıma yatırılıyor. Her gelen taşları kaldırıp, yeniden döşüyor. Bari bunu da düzgün yapın. Şu meydanın haline bakın! Taşlar erimiş, kum gibi olmuş. İşçilik desen sıfır, yürürken ayağımız kaç kere takıldı, düştük. Sonra da çıkıp meydan yaptık diye övünüyorlar. Bu meydanla övünülüceğine, çıksınlar da bunu yapanlardan hesap sorsunlar. Vatandaşın parasıyla kalitesiz taş döşeyenlerden ve buna göz yumanlardan hesap sorsunlar” diye tepkilerini dile getirdiler.
Arif Çakıroğlu - Haberkale



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu