Anahtar Kelimeler:

Öğrenciler, Fidan Dikti

Öğrenciler, Fidan Dikti

Memleketlerinden Gelen Harçlıklarıyla Fidan Alıp Diktiler.

 

Kırıkkale Üniversitesi Petro Kimya ve Rafinerisi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, ailelerinin gönderdiği haçlıklarla fidan alıp, üniversite bahçesine dikiyor.
Kırıkkale Üniversitesi Makine Öğretim Görevlisi İshak Gençyılmaz başkanlığında bir araya gelen yaklaşık 50 öğrenci, üniversitenin yerleşkesini yeşile bürüyor.
Kırıkkale Üniversitesi`nde Türkiye`nin her tarafından öğrencilerin bulunduğunu açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Makine Öğretim Görevlisi İshak Gençyılmaz, öğrencilerin "Haydi seninde bir ağacın olsun" kampanyası başlattıklarını söyledi.
Öğrencilerin fidanları ailelerinden gelen haçlıklarla aldıklarını belirten Gençyılmaz, "Kampanyamıza bütün öğrenciler, büyük destek verdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 500 fidan dikildi. Önümüzdeki günlerde bu sayıyı arttırmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Her insanın hayatta mutlaka dikili bir ağacı olması gerektiğini söyleyen Gençyılmaz, "Doğal kaynakların insan eliyle bilinçsiz şekilde tüketilmesi küresel ısınmaya yol açar. Küresel ısınmanın nedeni bilinçsiz tüketimdir. Orman arazilerinin sanayileşme ve kentleşme adı altında yok edilmesi, teknolojik malzemelerin sera gazı oluşturması gibi nedenlerle bugün küresel ısınma sıkıntısını yaşıyoruz." dedi.
 
Kırıkkale`yi çok sevdiğini açıklayan Hataylı Uğur Demirci de, "Okul bittikten sonra yeniden memleketime döneceğim. Kırıkkale`yi unutmamak ve bir dikili ağacım olsun diye başlatılan kampanyaya destek verdim. Şu ana kadar 5 tane ağaç diktim." diye konuştu.
 
Üniversite öğrencilerinden Betül Çoklu ise "Gönül isterdi ki şu anda Kırıkkale Üniversitesi`ni kaplayan bütün dağlar yemyeşil olsun. Şu anda görüyoruz ki bu dağların yeşil olması için daha çok fidan dikmek gerekiyor. Üniversitede 15 bin öğrenci eğitimini sürdürüyor. Her öğrenci bir fidan dikse, yerleşkemiz daha yeşil olur." şeklinde konuştu.
 


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu