Anahtar Kelimeler:

Vatandaş, Kimlik Yeniliyor

Vatandaş, Kimlik Yeniliyor

YSK`nın Kararından Sonra Beş Bin Kimlik Yenilendi.

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimlerde oy kullanılabilmesi için T.C. kimlik numarası şartını açıklamasının ardından Kırıkkale Nüfus Müdürlüğünde nüfus cüzdanı yeniletenlerin sayısı 5 bin’e ulaştı. Müdürlük önündeki uzun kuyruk problemi hala sürüyor.
 
Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) `Kimlik numaralı nüfus cüzdanı` şartıyla başlayan kriz sürüyor. Tüm siyasi partilerin ve vatandaşların tepki göstermesinin ardından, oy kullanılabilmesi için nüfus kayıt örneğinin kabul edileceği açıklanması ile Kırıkkale Nüfus Müdürlüğü’nde ki yoğunluk daha da arttı. Nüfus Müdürlüğü önünde, nüfus cüzdanı yeniletmek isteyenler ve nüfus kayıt örneği almak isteyenlerin oluşturduğu iki ayrı kuyruk gün boyunca uzuyor. Müdürlük içerisine ve giriş merdivenlerine uzayan kuyruklarda vatandaşlar arasında tartışmalar yaşanıyor.
 
Personel fazla mesai yapıyor
Nüfus Müdürlüğü’ndeki yoğunluk her gün sabahın erken saatlerinde başlarken, vatandaşlar arasında tartışma yaşanmaması ve personel işlerinin aksamaması için vatandaşlara güvenlik görevlileri eşlik ediyor. Seçimler öncesi alınan kararla uygulamaya giren kimlik numarası şartı, ile Nüfus Müdürlüğü personeli ise yoğunluğun daha çok artmaması için saat 21.00’a kadar mesai yapıyor. Bu durum siyasi partilerin, vatandaşların ve fazla mesai yapmaktan yorgun düşen personelin tepkisini topluyor.
 
Sayı daha çok artacak
Nüfus Müdürlüğündeki yoğunluğun seçim günü sandıkların kapanana kadar sürmesi tahmin ediliyor. Alınan kimlik numarası şartı kararı sonrasında Kırıkkale Nüfus Müdürlüğü’nde nüfus cüzdanını yenileten vatandaşların sayısı 5 bin’e ulaştı. Ayrıca seçimlerde oy kullanmak isteyen ve bunun için nüfus kayıt örneği alan vatandaşların sayısı da artıyor. Seçim gününe kadar bu sayılarda daha çok artış bekleniyor.
 
Zor anlar yaşanıyor
Her gün uzun kuyruklarda sıra bekleyen yüzlerce vatandaş ise alınan karara büyük tepki gösteriyor. Uzun kuyrukta bekleyen yaşlılar ve çocukları ile birlikte Müdürlüğe gelen bayanlar yoğunluk yüzünden zor anlar yaşıyor. Saatlerce ayakta bekleyen vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, güvenlik görevlilerinin bulunması tartışmaların büyümesini engelliyor.
 


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu