Anahtar Kelimeler:

Belediye İşçisine Müjdeli Haber

Belediye İşçisine Müjdeli Haber

Radyoda Konuşan Korkmaz, Belediye İşçisine Alacakları Ödenecek Dedi.

 

Kırıkkale Belediye Başkanı ve AKP adayı Veli Korkmaz, Cumartesi günü ilimizde yayın yapan tüm radyoların ortak canlı yayınına katıldı. Korkmaz, bir iki gün içerisinde Belediye işçisine tüm alacaklarının ödeneceğini açıkladı.
 
Yaklaşık 2 saat süreyle canlı yayında soruları cevaplayan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, işçi maaşlarından Makromarket meselesine, yeni yatırımlardan diğer adayların seçim vaatlerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Başkan Korkmaz, Belediye personeline olan maaş borçları ile ilgili sorunun çözüldüğünü ve birkaç gün içerisinde tüm borçların ödeneceğini söyledi. Korkmaz’ın verdiği müjde Belediye işçisini memnun etti. İşçiler radyo kanallarını telefonla arayarak memnuniyetlerini dile getirdiler.
 
AKP adayı Veli Korkmaz, bazı adayların seçilmeleri halinde 1000 kişiyi işe alacaklarını söylediklerini belirterek “Yeni düzenlemelerle birlikte Belediyeye personel alımı söz konusu değildir. Kimse böyle bir şey yapamaz. Zaten personel fazlamız var. Kanunen de mümkün değil. Ama halkımızı kandırmak için bol keseden vaatler veriliyor. Halkımız bunlara inanmasın” dedi.
 
Veli Korkmaz Makromarket’e verilen arsa ile ilgili olarak da Belediyenin zarar etmesinin söz konusu olmadığını, bu konuda yapılan bazı açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Korkmaz, “daha önce konut yapımı için çok cüzi bir rakama bu arsa satılacaktı. Biz burayı ticaret ve sosyal tesisler merkezi olarak düşündük. Kırıkkale büyük bir yatırıma kavuştu. Bunun dışında bir otele kavuştuk. Bu binanın hastane olacağı söyleniyor. Kesinlikle doğru değil. Otel olarak hizmet verecek. Belediyenin kasasından 5 kuruş çıkmadan bu bina yapıldı. Ve biz bu binayı 4.5 trilyon lira gibi bir rakama sattık. Baks geçidi yapan firma satın aldı. Baks geçitte olan borcumuzla mahsuplaştık. Üstüne de kasamıza para girdi. Bu arada itfaiye binasını da yine kasamızdan 5 kuruş çıkmadan yapılmasını sağladık” dedi.
 
Belediye Başkanı Korkmaz, bazı adayların cumartesi pazarının taşınmayacağını, Ankara’ya çalışan minibüslere yeniden izin vereceklerini söylediklerini belirterek yeniden seçilmesi halinde Atatürk Bulvarından cumartesi pazaryerini kaldıracaklarını ve yeni yapılan kapalı pazaryerine taşıyacaklarını belirtti. Korkmaz, Ankara’ya çalışan minibüslere de gerekli şartları taşımadıkları sürece izin vermeyeceklerini kaydetti. Korkmaz halka asla yanlış yapmadığını, kaynakları hiçbir zaman çarçur etmediğini belirtti. Yapılan anketlerde çok büyük bir farkla seçimi kazanacaklarını gördüklerini söyleyen Korkmaz, dürüst bir yönetim sergilemeye devam edeceklerini söyledi.


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli