Anahtar Kelimeler: Pancarlar kuruyor

Pancarlar kuruyor

Pancarlar kuruyor

ÜZÜCÜ BİR DURUM

 

Kırıkkale’de ilçe ilçe köy köy ziyaret ziyaretlere devam eden CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Sulakyurt’ta çiftçinin sorunlarını dinledi. Pancar üreticisi çiftçileri dinleyen Önal, üreticisinin ürününün kuruma noktasına geldiğini duyurdu.

 

ÜZÜCÜ BİR DURUM

Sulayurt ziyaretlerinde çiftçilerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Önal, sulama göletinde yaşanan patlaklar nedeniyle pancarların yeteri kadar sulanamadığını söyledi. Sulakyurt Sulama kanalında yaşanan patlakları yerinde görmeye giden Milletvekili Önal, incelemenin ardından çiftçilerin “10 gündür pancarların sulanmadığını” ve ürünlerin daha fazla susuzluğa dayanamayacağını söylemeleri üzerine açıklama yaptı. Milletvekili Ahmet Önal, Sulakyurt’a bağlı Hamzalı köyünden seslenerek” Bir pancar tarlasının ortasındayız. Sulakyurt'ta bulunan sulama göletinden buraya yeteri kadar su ulaşmadığı için pancarlar kuruma noktasına geldi. Yine sulama küresinde sık sık patlaklar, arızalar meydana geldiği için buraya yeteri kadar su ulaşamıyor. Su ulaşamadığı için bitki büyüyememiş, gelişememiş. Dolayısıyla çiftçilerimizin zararı son derece yüksek. Bu alan, bu araziler bir an önce sulanmazsa çiftçilerimizin bir yıllık emeği heba olup gidecek” dedi.

 

ÖNAL DURUMU ANLATTI

Günlerdir haftalardır süren su patlaklarının bir an önce giderilmesini, çiftçiye sahip çıkılmasını, çiftçinin emeğinin alın teri yok olmadan bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini isteyen Önal, bir çiftçinin “emeğimizin zararını kim karşılayacak? Son dönemlerde büyük bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin katbekat üzerinde. Ve sulama da yeteri kadar yapılmadığı için bu arazilerde susuzluk, kuraklık kendini iki üç kat daha fazla hissettiriyor. O yüzden buradan Sulama göletinden sorumlu olan yetkililere sesleniyoruz. Sulama göleti hattındaki kaçakların patlakların bir an önce yapılmasını yoksa telafisi mümkün olmayan maddi kayıplarla çiftçimizin karşı karşıya bulunacağını söylüyor. Şimdiden sizi uyarıyoruz. Bir an önce bu sıkıntıyı ve mağduriyeti giderin istiyoruz” sözlerine dikkat çekti.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu