Anahtar Kelimeler: Endonezya heyeti geldi

Endonezya heyeti geldi

Endonezya heyeti geldi

Kırıkkale Üniversitesi’nin önceki gün çok uzaklardan çok özel ziyaretçileri vardı. Endonezya heyeti üniversiteyi ziyaret etti.

ENDONEZYA HEYETİ GELDİ

Ziyaretle ilgili olarak üniversiteden şu açıklama ve bilgiler paylaşıldı. “ Mesafe tanımaksızın dünyanın farklı coğrafyalarındaki kardeş üniversitelerle proje bazlı çalışmalar yapan Üniversitemiz, sıcak ve samimi tarihi bağlarımızın olduğu Endonezya ile akademik, sosyal ve kültürel alanda ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. Üç üniversite ile işbirliği çalışmaları yaptığımız Endonezya’da bulunan Cakarta İslam Merkezi’nden, Merkez Müdür Yardımcısı Dr. KH. Didi Supandi ve merkez yetkilileri Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan'ı makamında ziyaret etti. 

BİR ARAYA GELDİLER

Ziyarette Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Güldane Gündüzöz ve Doç. Dr. Adem Yıldırım, Prof. Dr. Şahin Ahmetoğlu, Dış İlişkiler Birimi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer ve Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Aral Duvan da hazır bulundu. Ziyarette Üniversitemiz ile Cakarta İslam Merkezi arasında yapılabilecek muhtemel işbirliği projeleri görüşüldü. Program, Rektörlük Senato Salonu'nda yapılan toplantı ile devam etti. Türkiye ve Endonezya milli marşlarının okunması ile başlayan toplantıda Dış İlişkiler Birimi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Üniversitemiz ve Üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. 

 

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Endonezya Cakarta İslam Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. KH. Didi Supandi, merkezin tarihçesi, kuruluş amacı, verilen hizmetler ve yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Karşılıklı soru-cevap ile devam eden toplantıda İslam dünyasını ilgilendiren konuların ve sorunların kapsamlı olarak araştırılması, çözüm önerileri üretilmesi ve somut adımlar atılması noktasında tarafların işbirliği içerisinde çalışmasının önemli olduğu vurgulandı.”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı