Anahtar Kelimeler: Zabıta kutlama

Zabıta için kutlama

Zabıta için kutlama

Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

KUTLAMA MESAJI

Akyön, mesajında şunları söyledi: “İslam devletlerinde sosyal hayata yön veren teşkilat zabıta teşkilatı olmuştur. Bu teşkilat bir İntisap işlevi yapmaktadır. Yani “hesaba çekmek, sorgulamak” vazifenin güzel ifa edilmesi demekti. Bu vazifeyi yerine getirenlere ise “Muhtesip” denirdi. Peygamber efendimizin devrinde Medine muhtesibi yanı zabıta amiri, sorumlusu Hz. Ömer idi.  Cadde ve sokakların temizliği, yiyeceğe hile karıştırılıp karıştırılmadığı, ölçü ve tartıların doğruluğu Hz. Ömer in görevlilerince kontrol edilmiş yıkılma tehlikesi olan harap binalar yıktırılmıştır. Hz. Ömer döneminde ise Ümmü Abdullah bu vazifeyi bir bayan olarak yapmıştır. Bunu şunun için ifade ettim.

 

ULVİ BİR GÖREV

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Zabıta teşkilatı belediyelerin halka dönük en önemli yüzlerinden biridir. Zabıta Teşkilatı'nın 197. kuruluş yıl dönümünde bu görevi yapanların ulvi bir görev yaptıkları aşikardır. Peygamber efendimizin Medine pazarında denetim yaptığı bir çok hadiste geçer. İşte bugünde bu vazifeyi yapanlar peygamber efendimizin mesleğini ve sünnetini icra etmektedirler.

 

TEBRİK ETTİ

Belediyelerin halkın memnuniyetinde en esaslı görevi yapan ve halka dönük en önemli yüzlerinden biri olan zabıta teşkilatı, belediyelerde kolluk kuvvetleri olarak, şehrin düzeninin sağlanması açısından oldukça önemli bir fonksiyona sahiptir. Bu yüzden onların sosyal imkanlarının ve teknolojik imkanlarının çok daha güçlü olması gerekir. Şehrin her noktasında çalışma yapan ve her ihtiyaca koşan yine zabıta teşkilatıdır. Bu vesile ile zabıta teşkilatının 197. Yılını kutluyorum. Peygamber efendimizin bir mesleğininde bu olduğunu ve Hz. Ömer’in Medine Zabıta Amirliği görevini hatırlatarak tüm zabıta teşkilatını böyle bir ulvi görevi yaptıkları için canı gönülden tebrik ediyorum.”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı