Anahtar Kelimeler:

Çerikli`de `Öztürkmen` Sesleri

Çerikli`de `Öztürkmen` Sesleri

BBP Adayı Hacı Öztürkmen, Çerikli`de İddialı.

 

Büyük Birlik Partisi Çerikli Belediye Başkan Adayı Hacı Öztürkmen Çerikli’den göçü önleme ve işsizliğe çözüm için projelerini anlattı.
 
Projelerini anlatan Öztürkmen şöyle devam etti “Beldenin hayvancılık potansiyelinin değerlendirilmesi süt ve süt ürünleri kooperatif ve özel sektör teşvik edilecek. Besi tavukçuluğu ve yumurta üretimi için uzun yatırım yerine büyük firmaların ek tesis ve teşvikler olacak. Beldemizde kavun üretiminin kalite artırımı ve İl Tarım Ziraat Mühendisleri ile belediyemiz işbirliği ile değerli ürünler yetiştirip pazarlanması sağlanacak. Devlet Demir Yolları ile işbirliği yolu ile tren yolu taşımacılığını teşvik ve tanıtımını yapıp hem beldemiz hem de bölge mallarının dağıtım noktası çalışmalarını başlatılacak. İstasyon çevresine soğuk hava ve toplama depoları yapılarak proje desteklenecek.”
 
TESİSLER KURULACAK

“Bölgemizde yaygın olan kum ocakları faaliyet göstermektedir. Beldemizde ekolojik dengeyi koruyarak çevre kanunları uyumunda belde ihtiyaçlarında kullanmak aynı zamanda çevre belediye ve özel kuruluşlara pazarlayarak alt yapı ve çevre düzenleme beton taş imalatına başlanacak. Kırıkkale Üniversitesi ve Ankara’daki üniversitelerle irtibata geçip özellikle tarım-hayvancılık-ziraat gibi bölümleri içeren bir fakülte ve bağlısı yurtlar kurulması sağlanacak. Beldedeki ticari hareketliliğin hızlanması için belde halkını pansiyon-otel-lokanta-hamam gibi sosyal tesislere yönlendirilecek. İki adet lisesi olan beldenin hiçbir spor tesisi olmaması ayıbını ortadan kaldırmak için Beden Terbiyesi-İI Özel İdaresi-Profesyonel Kulüpler ve sponsorluklar katkısı ile amatör spor saha-salon ve tesisinin kurulması sağlanacak”
 
HER TÜRLÜ YARDIMLAR YAPILACAK

“Hiçbir kültürel faaliyeti olmayan beldemizin öncelikle birincisini başlatacağımız festivallerle ilgili bakanlık kurum ve kuruluşlarla destekli kültür sanat faaliyetlerini başlatacağız. Belediyelerin asli görevi olan ama 42 yıldır gecikmiş alt yapı ve çevre düzenlemelerini tamamlamak projelerimizin bazıları ve en önemlileridir. Sanayi yerimizin yol üzerine yapılarak, sanayicimizin gelirini artırmak. Dul ve yetimlerimize gereken her türlü yardımlar yapılacaktır. Bölgemizde kapatılan Halk Bankası ve Ziraat Bankası yeniden faaliyete geçirilecektir.”
 


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu