Anahtar Kelimeler:

Engelliler İçin Toplandılar

Engelliler İçin Toplandılar

Karadenizliler, Engelli Öğrenciler İçin Bir Araya Geldi.

 

Kırıkkale’de yaşayan Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önceki akşam Köseler Petrol Turistik tesislerinden güzel bir çalışmaya imza atarak engelli öğrenciler için bir araya geldiler. Karadenizliler Hanım Komisyonu tarafından gerçekleştiren yemeğe yaklaşık 500 kişi katıldı
 
Köseler Petrol Turistik Dinlenme Tesislerinde gerçekleşen engelli öğrenciler için Karadenizliler Derneği Hanım Komisyonu tarafından gerçekleştirilen yemeğe Kırıkkale bürokrasisi yoğun ilgi gösterdi. Yemeğe Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmak, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Burhanettin Öksüm, Kırıkkale Emniyet Müdürü Salim Akça, İl Müdürleri, ve Karadenizli öğrenciler katıldı.
 
Burada mutluyuz
Geceye katılan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak “Bugün burada bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Karadenizliler Derneği ve Hanım komisyonunun başlatmış olduğu Üniversitemizin de katkıları ile Engelleri kaldıralım, projesinde olmaktan dolayı kendimi ve camiamızı mutlu hissediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de engelli öğrencilerimizin sayısı bir hayli fazla. Hanım komisyonu üyeleri bize talepte bulunarak, Engelli öğrencilerin yararına bir gece organize etmeyi düşündüklerini bize ilettiler. Bizlerde elimizden gelen desteği vermeyi uygun gördük kendimizce ve iyi ki de destek vermişiz. Gecenin güzel geçmesini temenni ediyorum ve bu çalışmada emeği olan herkesi kutluyorum” dedi.
 
Hanımlarımıza minnettarız
Kırıkkale’de Yaşayan Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Doç. Dr. Sedat Kaygusuz gecede yaptığı konuşmasında “Derneğimizin hanım komisyonu tarafından böyle bir gece organize edildi. Dernek yönetimi olarak hanım kolları komisyonunu canı gönülden bu denli başarılı bir çalışma yaptığı için kutluyorum, ve bugün buraya gelerek bizleri bu anlamlı gecede yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Kimin ne zaman engelli olacağı hiçbir zaman belli olmaz. Bir gün bizde engelli olabiliriz, engelleri kaldıralım projesi altında Üniversitemizde okuyan öğrenciler için bu geceyi organize ettik. Bu geceye katılarak engelli öğrencilerimizin engellerini kaldıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kolbastı oynandı
Geceye katılan misafirlere, özel yapım güveç ikram edildi, geceye katılanlara ise Karadeniz 71 isimli gençler tarafından kolbastı gösterimi sunuldu, gecede ayrıca Tiyatro şubat ekibi tarafından minik bir oyun sergilenirken, gecenin sonunda engelliler için açık artırma yapıldı. Açık artırmada, Trabzonspor Forması, Kırıkkalesporlu futbolcular tarafından imzalanmış, maç topu, Trabzonsporlu futbolcular tarafından imzalanmış, futbol topu ve kaşkol, satıldı. Elde edilen gelir ise Engelli öğrenciler için kullanılacağı ifade edildi.
 
Fotoğraf: Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı