Anahtar Kelimeler:

İşçiler Alacaklarını İstiyor

İşçiler Alacaklarını İstiyor

Veli Korkmaz, En Geç Çarşamba Günü Ödenecek Demişti.

 

Kırıkkale Belediyesi işçileri yine eylem yaptı. Uzun süredir maaş alamayan belediye işçileri evlerine ekmek götüremez hale gelirken yaşanan duyarsızlığa isyan ettiler.  Sendika binası önünde yapılan eylemde konuşan  işçiler. “Belediye Yönetiminden bizim haklı taleplerimize artık duyarlı olmasını ve giderek alım gücü sıfırın altına düşen işçilerimize ödeme yapmasını bekliyoruz. Amacımız, hak ettiğimiz halde uzun zamandır ödenmeyen haklarımızı talep etmektir” dedi.
 
Aylardır maaş alamayan Kırıkkale Belediyesi işçileri eylem yaptılar. Belediye binası önüne kadar yürümek isteyen ancak emniyetin izin vermediği belediye işçileri evlerine ekmek götüremediklerini dile getirdiler. İktidar partisi maaş veremiyorsa muhalefet partisi hiç veremez diye tehdit edildiklerini söyleyen işçiler “İşçileri bununla kandırmaya çalışıyorlar. Pekdoğan döneminde hiç maaşımız kalmadı. Bir işçinin şuan 12 milyar alacağı var. Gerekirse iş bırakmaya kadar gideceğiz” dediler. Kırıkkale Belediyesi’nde çalışan 800 arkadaşımızın, hak ettikleri halde ödenmeyen maaş, sosyal haklar ve Toplu Sözleşmesinden kaynaklanan diğer hakları konusunda sizleri bilgilendirmek ve Belediye Yönetimini müktesep haklarımızın ödenmesi konusunda sizlerin huzurunda uyarmaktır” sözlerine yer verdi.  
 
MAĞDURİYETİNİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR
 
Bütün derdimiz yasal ve haklı tepkimizi ortaya koymak ve sonuç almaktır. Ekonomik kriz ortamıyla da geçim şartları oldukça daralan işçi arkadaşlarımızın artık tahammülleri kalmamıştır.  Kredi kartları borcu giderek birikmektedir. Bu vahim durum tüm işçi arkadaşlarımızı beklemektedir. Sadece verilmeyen yasal haklarımızın alınması için buradayız. Bunun ötesinde bir davamız yoktur. Hak ve alın terimizin derdindeyiz. Hizmet- İş Sendikası olarak, haklı taleplerimize duyarsız davranmaya devam edildiği takdirde her türlü yasal haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağız” sözlerine yer verdi.
 
BİZİM DAVAMIZ EKMEK DAVASI
 
Belediye işçileri hak ettikleri maaşları alamadıkları takdirde iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtirken, kendileri ile ilgili olarak hiçbir siyasi partinin güdümünde olmadıklarını ifade ettiler. Amaçların sadece ekmek davaları olduğunu ifade eden Kırıkkale Belediyesi işçileri “Bizler hiçbir partinin yönlendirmesiyle eylem yapmıyoruz. Bizim davamız ekmek davası evimize ekmek götüremez hale geldik. Kimse bizim davamıza leke sürmeye çamur atmaya kalkmasın. Çocuğumuzun riski için buradayız” sözlerine yer verdiler. Yapılan konuşmaların ardından işçiler slogan atarak dağıldılar.
 


  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli