Anahtar Kelimeler:

İşçiler Yine Eylem Yaptı

İşçiler Yine Eylem Yaptı

Polisten Belediye İşçilerine Biber Gazlı Müdahale.

 

Kırıkkale Belediyesi’nde çalışan bir gurup işçi maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile dün eylem yaptılar ve belediye yönetimine tepki gösterdiler. İşçiler oturma eyleminde de bulundu ve polis müdahale etti.
 
Hizmet İş Sendikası önünde toplanan işçiler, buradan hareketle AK Parti il binası önüne geçtiler. Burada, partiye tepki gösteren işçiler, daha sonra belediye binası önüne gittiler ve burada eyleme başladılar. Belediye yönetimine tepki gösteren ve “Hırsız Veli”, “Hakkımızı İstiyoruz” şeklinde slogan atan işçilere biber gazı sıkan polis, işçileri belediyenin önünden dağıttı. Polisin biber gazlı müdahalesi tepki çekti. Buradan ayrılan işçiler, AK Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis kontrolü eşliğinde eylem yapan işçiler, Hüseyin Kahya Parkı önünde oturma eyleminde bulundular.
 
Açıklama yaptılar
Zaman zaman açıklama yapan ve belediye yönetimine tepki gösteren işçiler, belediye aleyhine sloganlar atmaya devam ettiler. Uzun süre bekleyen ve gazetecilere açıklama yapan işçiler, “Seçim için reklam ve ilan parasını buluyorlar. Bizim paramızı da ödesinler. Buna tepki gösteriyoruz. İstifa etmelerini istiyoruz” dediler. Maaşlarını istediklerini belirten işçiler, eyleme devam edeceklerini söylediler. Pankartlar açan işçiler, seslerini de bu şekilde duyurmaya çalıştılar.
 
Görüşme yapıldı
İşçiler eylem yaparken, polisin biber gazı ve copla müdahale etmesi tepki çekti. Olayın aslında yatıştırılabilir olabileceği üzerinde duruldu. Geç saatlere kadar Hüseyin Kahya Parkı yanında bekleyen işçiler sonuçla ilgili son gelişmeleri takip etmeye çalıştılar. İşçiler adına sendika Başkanı Adem Cevizoğlu’nun belediye yönetimi ile görüşme yaptığı öğrenildi. Cevizoğlu, maaşlar konusunda belediye yönetimi ile görüşürken, bu konunun bir an önce neticelendirilmesine çalıştığı kaydedildi. Akşama kadar bekleyen işçiler, maaşlarının ödenmesini istediler. Belediye yönetiminin maaşları ödemek için çalışmayı tamamladığı ifade edildi.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu