Anahtar Kelimeler:

Oy Verme İşlemi Sonlandı

Oy Verme İşlemi Sonlandı

Kırıkkale, Oy Vermek İçin Sandıklara Koştu.

 

Saat 17.00 itibariyle tüm Türkiye’de oy verme işlemi sona erdi. Kırıkkale’de gün boyu okullarda uzun oy verme kuyrukları oluştu.
Kırıkkale ve tüm Türkiye’de oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Şu anda Kırıkkale’de sandıklar açılarak oy sayım ve tasnif işlemlerine başlandı.
Bugün Kırıkkale’de sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar okullarda uzun kuyruklar oluşturdu. Sandık başında sıra bekleyen vatandaşlar, “bu bir vatandaşlık görevidir. Bugün buraya vatandaşlık görevimizi yerine getirmeye geldik. Seçimlerin Kırıkkale ve Türkiye’miz için hayırlı olmasını diliyoruz” görüşünde birleştiler.
Engelliler Zorlandı
Oy verme işlemlerinin gerçekleştiği okullarda engelli vatandaşlarımızın göz ardı edilerek, oy kullanacakları sandıkları üst katlara yerleştiren seçim kurulu, engelli vatandaşlar ve yakınlarından tepki çekti. Haberkale’ye konuşan engelli vatandaşlar, “asansörün olmadığı okullarda bize oy kullanmak için bula bula 4.kattaki sandığı bulmuşlar. Tekerlekli sandalyeler ve koltuk değnekleriyle nasıl çıkacağımızı hiç düşünmemişler. Oyumuzu kullanamadan ne yazık ki geri dönmek zorunda kalıyoruz. Buradan engelli vatandaşlarımızı göz ardı eden yöneticileri kınıyoruz” şeklinde konuştular.


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı