Anahtar Kelimeler: Kasaba kurtuluyor

Kasaba kurtuluyor

Kasaba kurtuluyor

Yıllardır toz ve toprak ile boğuşan Kırıkkale’nin Turizme açık penceresi Karaahmetli köyü, kilit parke ile buluşuyor. İşçiliğin köylü tarafından karşılandığı köyde, 38 bin m2 kilit parke döşenecek.

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Uzun yıllar toz toprak ile boğuşan, bozuk yollarıyla dertlenilen Karaahmetli’de, yol sıkıntısı çözüme kavuşuyor. Kilit parke döşeme işçiliği köylüden, malzemesi İl Özel idaresi tarafından karşılanmak üzere Karaahmetli köyünde, hummalı çalışma başladı. Kış ayına yolları kilit parke döşenmiş olarak girmeye hazırlanılan Karaahmetli’de tam 38 bin metrekare kilit parke döşenecek. 2 kilometresi tamamlanan ve ancak iki mahalle arasındaki yolu kilit parke olan köyde, kilit parkelerin döşenmesi için yapılacak işçilik masrafları köylüden çıkıyor.

 

ÇALIŞMA BİLGİSİ VERİLDİ

Karaahmetli’de başlayan hummalı çalışma ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren köy muhtarı İsmail Çinkaya, önceki yıllarda İŞKUR tarafından yapılacak çalışma için iş gücü desteği verilirken yeni dönemde iş gücü desteği alamadıklarını söyledi. Bunun çözüm yolunu ise köylüden destek alarak bulduklarını belirten muhtar Çinkaya, “şu ana kadar 2 km’lik mahalle yolumuz kilit parkeye dönüştü. Çalışma tamamlanması durumunda ise 38 bin m2 kilit parke döşenerek tüm sokaklar, toz ve çamurdan kurtulacak” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı