Anahtar Kelimeler: Görkemli açılış yapıldı

Görkemli açılış yapıldı

Görkemli açılış yapıldı

Kırıkkale’nin Karacalı köyündeki İslami Değerler Külliyesi görkemli törenle açıldı. 2015 yılında temeli atılan ve yapımı tamamlanan İslami Değerler Külliyesi’nin açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı.

 

KÜLLİYE AÇILIŞI

Ayasofya İmamı Mehmet Emin Ay’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan törende konuşma yapan Diyanet İşleri Prof. Dr. Ali Erbaş, İslami Değerler Külliyesi’nin, tarihi ve kültürel değerleriyle Kırıkkale’ye ayrı bir anlam ve değer katacağını söyledi. İslami Değerler Külliyesinin boş bırakılmamasını isteyen Erbaş, “Gençlerimizin, çocuklarımızın, Peygamber Efendimizi ve İslam tarihini daha iyi tanımaları için bunu vesile kılmak lazım. Nasıl ki taşlarıyla, süslemeleriyle, minareleriyle bu külliyemizi emek vererek yaptıysak inşallah içini de mamur edelim, garip bırakmayalım. Namazlarda garip bırakmayalım, ezanlar okunduğunda garip bırakmayalım.” ifadelerini kullandı.

 

KONUŞMA YAPTILAR

Açılış töreninde konuşma yapan Vali Mehmet Makas, dindar, milli ve manevi değerlerine bağlı nesil yetiştirmenin öneminden bahsederek sözlerine başladı. “ Allah ve Resulüne sevdalı nesiller yetişmesine bu camiyle de katkı koyacağız. 7’den 77’ye imanlı nesiller yetiştirilmesini diliyorum.” diyerek, eserin vücut bulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Eski Cidde Basın Ateşesi Bahattin Akyön, konuşmasında külliye hakkında bilgiler vererek, külliyenin yapımında katkısı olan herkese teşekkür etti. Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, konuşmalarında eserin hayat bulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

MÜZEYİ GEZDİLER

Doç.Dr. Fatih Koca’nın ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, içerisinde Mescidi Rağbet Cami, Siyeri Nebi, Mushafı Şerif Müzesi, Gazze Şehitleri İslami Yayınlar Kütüphanesi, eğitim, sergi ve konferans salonları, fuaye, üç adet hafızlık kursu ve taziye evi bulunan külliyenin açılış kurdelesi kesildi. Ayrıca külliye içerisinde inşa edilen ve Sakal-ı Şerif, kutsal emanetler, kabe örtüleri ve tarihi Kur’an-ı Kerim’leri barındıran Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi gezilerek yetkililerden bilgi alındı.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra, Vali Mehmet Makas, Çorum Valisi Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Vali Emniyet Genel Müdürü Sayın Erol Ayyıldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yaşar Yıldırım, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı, MHP Genel Başkan TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali, il protokolü, çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı