Anahtar Kelimeler: Gururla kutluyoruz

Gururla kutluyoruz

Gururla kutluyoruz

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Makas, "Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz" dedi.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde aziz milletimizin, vatan ve bağımsızlık uğruna verdiği eşsiz mücadelenin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlandığını belirten Vali Makas şu ifadeleri kullandı: "Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefiyle yola çıkan Cumhuriyetimiz, kurulduğu günden bu yana her alanda büyük başarılara imza atmıştır.

 

TÜRKİYE YÜZYILI

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'nde yaptığı konuşmasındaki, “Bir asır önce, millî mücadelesini Cumhuriyet'in kuruluşuyla tamamlayan milletimiz, Cumhuriyet'in ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracaktır” ifadesi doğrultusunda, Türkiye'nin küresel bir güç olarak yükselmesi ve dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olması hedeflenmektedir.

 

KÜRESEL BARIŞ 

Bu hedeflere ulaşmak için Türkiye, eğitim, sağlık, altyapı, savunma sanayii ve teknoloji gibi alanlarda önemli yatırımlar yapmaktadır. Ayrıca, küresel iş birliğini güçlendirmek ve uluslararası alanda daha etkin bir rol oynamak için çalışmalar yürütmektedir. Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçekleşmesi halinde, Türkiye'nin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağı ve küresel barışın ve refahın sağlanmasına önemli katkılar sağlayacağı öngörülmektedir.

 

HERKESE ÇAĞRI YAPTI

Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için, birlik ve beraberlik içinde çalışarak, ülkemizi daha da ileriye taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu cennet toprakları bize vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz milletimizin ve tüm Kırıkkale’li hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu