Anahtar Kelimeler:

Özbek, Başkanlığı Bırakıyor

Özbek, Başkanlığı Bırakıyor

Mustafa Özbek, Sendika Başkanlığına Aday Olmayacak.

 

Ergenekon davası kapsamında tutuklanan Türk Metal`in 34 yıllık Başkanı Mustafa Özbek, olağan genel kurulda yeniden aday olmayacak. Özbek’in yerine Pevrül Kavlak’ın seçilmesi bekleniyor.
 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mustafa Özbek, sendikanın 3 Nisan`da yapılacak genel kurulunda yeniden aday olmayacak. Alınan bilgiye göre, Türk-İş`e bağlı Türk Metal Sendikası`nın 13. Olağan Genel Kurulu, 3 Nisan Cuma günü Ankara`da toplanacak. Büyük Anadolu Oteli`ndeki genel kurul 3 gün sürecek. Genel Kurulda, Türk Metal Sendikası`nın 8 Kasım 1975 tarihinde yapılan 2. Olağan Genel Kurulu`nda Genel Başkan seçilen ve 34 yıldır bu görevi sürdüren Mustafa Özbek yeniden aday olmayacağı öğrenildi. Özbek`in, genel kurula Silivri Cezaevi`nden göndereceği bir mektupla teşkilatına veda edeceği belirtildi.
 
Özbek’in yerine aday olarak Pevrül Kavlak’ın gösterileceği bildiriliyor. Kavlak, Özbek’e en yakın isimlerden biri olarak biliniyor. Kavlak`ın Ergenekon Operasyonu`nda da ismi geçmişti. Kavlak, `zanlı` sıfatıyla aranırken, İstanbul`da teslim olduğu sırada yanında Mustafa Özbek`in oğlu Haydar Özbek de bulunuyordu. Türk Metal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Ocak 2009 istatistiklerine göre 340 bin 705 üye sayısıyla Türkiye`de üye sayısı en fazla sendika. Metal iş kolundaki kayıtlı işçilerin yüzde 50,12`si sendikaya üye bulunuyor. İşçi kesiminin Özbek’e desteği büyük. Özbek’in gözaltına alınması ve tutuklanması sırasında işçiler yaşanan duruma tepki göstermişlerdi.


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı