Anahtar Kelimeler:

Polisimiz 164 Yaşında

Polisimiz 164 Yaşında

Türk Polisi, 164.Yılını Kutluyor.

 

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 164. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda başarılı polis memurlarına Takdir Belgesi verildi.
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 164. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale ‘de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanında Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Düzenlenen programda konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Salim Akça “ Mazisi bir buçuk asrı geçen Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 164. yıl dönümü kutlamalarının gururunu yaşıyoruz. Türk Polisinin, kahramanlığı ve büyük azmi ile milletin güvenini kazanmasının onur ve gururunu yaşamaktayız. Türk Polis Teşkilatı çalışmaları ve başarıları ile Dünya’nın en güçlü polis teşkilatları arasında yerini almayı başarmıştır” şeklinde konuştu.
 
SEVİYEMİZİ YÜKSELTTİK
 
Tüm polis personeli ile halkın güvenliğini sağlamak için 24 saat hizmet verdiklerini ifade eden Müdür Akça “ Halkımızın güvenliği ve huzuru için tüm personelimizle birlikte büyük bir çalışma içerisindeyiz. Mobese sistemi ile şüpheli araçlara iki saniye gibi kısa bir süre içerisinde ulaşılmaktayız. Mobese sistemlerimiz Türkiye’de birinci sırayı almayı başarmıştır. Polis memurlarımızın yüzde 30’u dört yıllık fakülte mezunu, yüzde 50’si ise iki yıllık üniversite mezunudur. Polis memurlarımızın eğitim seviyeleri her geçen gün arttırılmaktadır. Polislerimiz vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığını korumak, düzeni ve emniyeti sağlamak için büyük bir azimle hizmet etmektedir” ifadelerini kullandı.
 
SEVMEK YAŞAMAKTIR
 
Toplum Destekli Polis anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Müdür Akça “ Çalışmalarımızı sürdürerek başarılarımızı tarih sayfalarına yazdırmaya devam edeceğiz. İlimiz güvenlik açısından büyük ilerlemeler kat etti. İlimizde güvenliğin ve huzurun sağlanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mevlana’nın dediği gibi ‘ sevmek yaşamaktır’ biz bu vatanı karşılıksız sevdik. Çünkü ‘ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz’ sözü çalışma felsefemizin temelini oluşturmaktadır. Polisler, korkutan değil güvenilir, kinci değil inci kişiler olacaktır. Ülkenin birliği, vatanın bütünlüğü uğruna canını feda etmiş olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu.
 
ÖNEMLİ GÖREVLERİ YERİNE GETİRİYORLAR
 
Vali Mustafa Bahrettin Demirer ise yaptığı konuşmada “ Sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Türkiye’nin her yerinde Türk Emniyet Teşkilatının kuruluşu büyük bir mutluluk içerisinde kutlanmaktadır. Emniyet Teşkilatımız, hukukun üstünlüğü, güvenliğin ve asayişin sağlanması gibi önemli bir görevi yerine getirmektedir. Eğer bu görev layıkıyla yerine getirilmezse hiçbirimizin diğer görevleri yerine getirmesi mümkün olmayacaktır. Çünkü düzen ve kanun hakimiyeti yerine kaos hakim olmuş olur. Bir toplumun ayakta kalmasının ve geleceğe emin adımlarla ilerlemesinin temel kuralı o toplumda huzur ve güven ortamının sağlanmasına bağlıdır” sözlerine yer verdi.
 
VATANDAŞLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
 
Vali Demirer konuşmasının devamında “ Türk Emniyet Teşkilatı, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bir kalkandır. Bu kalkanın ardındakiler ise tüm Türk Milletidir. Bu kalkan, Türk Milletinin varlığına, bütünlüğüne ve bağımsızlığına karşı uzatılan elleri kırmak için mücadele etmektedir. Bu mücadelede vatandaşlarımıza da büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Polis memurlarımızın görevlerini yerine getirebilmeleri için bizlerinde elimizden gelen desteği ve yardımı göstermemiz gerekmektedir. İlimiz huzur ve güvenin sağlandığı iller arasında yer almaktadır. Bu başarıya ulaşmak için gece gündüz demeden çalışan Emniyet Teşkilatı mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Vatanın huzurunu sağlama için canını feda etmiş olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
 
BİR POLİS OLACAĞIM
Yapılan konuşmaların ardından Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Ece Çalışkan ‘ Ben Bir Polis Çocuğuyum’ isimli şiiri, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi Necmettin Özçelik ise ‘ Bir Polis Olacağım’ isimli şiiri okudu. TÜMÇDER Başkanı Şuayip Demir’in Emniyet Müdürü Salim Akça’ya plaket vermesiyle devam eden programda başarılı polis memurlarına takdir belgesi verildi. Ardından sivil geçit töreni düzenlendi. Program Emniyet Müdürlüğünde tebriklerin kabulü ve misafirlere verilen ikram ile son buldu.
Fotoğraflar: Arif Çakıroğlu



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli