Anahtar Kelimeler:

Yahşihan`da Sinekle Mücadele

Yahşihan`da Sinekle Mücadele

Kızılırmak`a Kapsüller Halinde İlaçlar Bırakılacak.

 

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçe Belediyesi Kızılırmak kıyılarında sivrisinek ve kör sineklere karşı ilaçlama mücadelesi başlattı. Mazbatasını alır almaz çalışmalara başlayan Belediye Başkan Ahmet Sungur “Bu senede biz erken başladık. Sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.
Seçimlerden sonra başkanlık mazbatasını alır almaz icraatlarına başlayan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur kolları sıvadı. İlk icraat olarak Kızılırmak kıyılarını ıslah çalışmalarının başlangıcı olarak, önce sineklerle ve haşaratlarla ilaçlama kampanyası başlattığını belirten Başkan Sungur “Havaların ısınması ile ilçemiz içerisinden geçen Kızılırmak kıyılarından başlanmak üzere bugünden itibaren ilaçlama kampanyası başlattık. Su içerisine atılan bu kapsüllerden her 25 günde bir olmak kaydı ile yaz sezonu boyunca 50 bin kapsül atılacak. Daha sonrada haşaratlarla ve kene ile ilgili ilaçlama mücadelemiz devam edecektir” dedi.
 
İNSAN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
 
“Kızılırmak kıyıları belediye aile piknik alanları, Yahşihan içlerinde ilaçlama mücadelemiz devam edecek” diyen Belediye Başkanı Sungur “Çünkü insan sağlığı bizim için çok önemlidir. Bu zamana kadar ilçemizde böyle kene ısırığından veya sineklerin yaydığı mikroplardan hastalık hasıl olmamıştır, bu senede biz erken başladık, sonuna kadar devam edeceğiz.”diyerek konuya çok önem verdiklerini belirtti. İlaçlamada bizzat tatbikata katılan tesis departman müdürü Sinem Ateş ise “Bizzat Kızılırmak suyuna kapsül atmaya yardım ederek, başkana duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz, diğer belediyeler ve yetkililerden de aynı duyarlılığı ve sineklerle mücadeleye bekliyoruz” sözlerine yer verdi.
Ahmet Yaman


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli