Anahtar Kelimeler:

TÜPRAŞ`tan Modern Laboratuar

TÜPRAŞ`tan Modern Laboratuar

Son Teknoloji Ürünlerle Oluşturuldu.

 

Bahşılı İlçesinde bulunan Hacı Hidayet Doğruer Çok Programlı Lisesine, TÜPRAŞ Yönetimi tarafından son teknoloji ürünlerin kullanıldığı laboratuar yapıldı. Yapılan laboratuar öğrenciler tarafından kullanılmaya başlandı.
TÜPRAŞ Yönetimi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi işbirliği kapsamında, Bahşılı Hacı Hidayet Doğruer Çok Programlı Lisesi’ne modern, teknik makinelerin kullanıldığı laboratuar yapıldı. TÜPRAŞ Rafinerisi Yönetimine teşekkür eden Hacı Hidayet Doğruer Çok Programlı Lisesi Müdürü Musa İbiş “ Bize okul olarak böyle bir laboratuarı yapan ve rafineri ile petrol dalında gerçekten ciddi çalışmalar yapıp öğrenci yetiştirmeye başlayan Tüpraş Kırıkkale Rafineri Yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca okulumuza öğretmenler odası, müdür ve memurlar odası, okul bahçesi girişindeki toprak ve çamur yolun beton atılarak güzelleştirilmesini saygıyla takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitim adına öğrenciler için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Müdür İbiş “ Geçen sene okulumuzun Elektrik Bölümü Şefi Orhan Çokal ve öğrencilerimizin gayretleri ile okullar arası proje yarışmasında ‘Akıllı Baston’ ile Türkiye finaline çıktık. Bu senede yine iki proje ile yarışmaya katıldık. İlçemizde bulunan ve modern laboratuarımızda analiz yapılıp Ankara’ya incelenmek üzere gönderilen Bahşılı civarında bulunan pekmez toprağından beş çeşit ürün çıkarılmıştır. Başarılarımızı arttırarak devam edeceğiz. İlçemizde ve okulumuzda eğitim çıtasını yükseltmek için öğretmen, idareci ve öğrencilerimizle elimizden geleni yapacağız. Okul bahçesine yapılmayı düşündüğümüz spor salonu veya kompleksinin gerçekleşmesi halinde, Bahşılı’daki bütün spor etkinliklerinin burada yapılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Ahmet Yaman


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu