Anahtar Kelimeler:

Çocuklarımızı İyi Eğitelim

Çocuklarımızı İyi Eğitelim

Milli Eğitim Müdürlüğü`nden Tanışma ve Değerlendirme Toplantısı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Yahşihan da ‘Tanışma ve Değerlendirme toplantısı’ yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, başkanlığında gerçekleşen toplantı Bio- Etik toplantı salonunda yapıldı.  Müdür Peker, okumanın önemine değinerek “Çocuklar bizlere emanet onları iyi eğitelim. Bu sene olmasa bile bir dahaki sene eğitimde Kırıkkale’nin ismini duyuralım” dedi.
 
Öğrencilere okuma alışkanlığı sevdirmek için okullarda velilere yönelik eğitimler başladı. ‘Eğitim – Öğretimde daha ileriye’ projesi ile yola çıkan Milli Eğitim Müdürlüğü toplantılarını sürdürüyor. Bio-Etik’te yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kuzucu, ilçede yapılan projeler hakkında bilgi verdi. Kuzucu “Daha yaptığımız okuma kampanyası ile öğrencilere bisiklet hediye ediyorduk buda öğrencileri okumaya teşvik ediyor. İlçede kurulan Eğitim Kooperatifi ile Türkiye genelinde ses getirdi” diye konuştu.
 
GELİŞEN İLÇE
Yeni kurslar açılarak eğitim seviyesini üst düzeye gelmesi için çalışacaklarını belirten Kuzucu “Okulların kalitesini yükselteceğiz. Bio-etik ve Özel Kızılırmak ilköğretim okulunun Yahşihan’da olması eğitimdeki kalite yüksekliğini ortaya koyuyor. Yahşihan, Kırıkkale’de ilçeler arasında gelişen bir ilçedir. Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülerinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” açıklamalarına yer verdi. Kuzucu’nun konuşmasından sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, ‘Eğitim öğretimde daha ileriye’ konulu sunum yaptı.
 
EN ÇOK KİTAP OKUYAN
Aile içim eğitim seminerinin önemine dikkat çeken Bütün “Seminerin ilki Mustafa Kemal İlköğretim okulunda oldu. Milli Eğitim olarak kitap okuma kampanyası yapıldı. Kitap izleme ve ekibi kurulacak. İlçelerde ise İlçe kitap izleme ve ekibi kurulacak. Yıl içinde okunan kitaplar diğer okullara girecek. Geçen sene Kırıkkale okuma sırasında Türkiye genelinde 56’ncı sıradaydı. Bunun sebebi okunan kitapların e-okula işlenmediği için sıralamada geriye düştük. En çok kitap okuyan öğrencinin ödüllendirilmesi öğrencileri teşvik ediyor. Yapılanlar teşvik adına sevindirici” diye konuştu.
 
YENİ BİR PROJE
Son olarak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker konu hakkında bir konuşma yaptı. Müdür Peker, öğretmenler sayesinde öğrencilerin daha iyi noktaya geleceğini işaret etti. Peker “İlçede yapılan faaliyetleri takip ediyorum. Güzel faaliyetler bizleri memnun ediyor. Yeni bir proje başlatıldı. Öğrencinin başarılı olması için velinin eğitim içine alınması gerekir. Yaptığımız toplantı ile veliler son derece memnun oldu. İlçelerde yapılacak toplantı ile veliler bilgilendirilecek”
 
KIRIKKALE’NİN İSMİNİ DUYURALIM
“Yaz tatili yaklaşıyor. Çocukları iyi takip etmeleri lazım sadece yatmak değil bunun yanında okumaları da gerekir. Bu bizim yaptığımız toplantı 5’nci oldu. Öğrencileri başarılı kılmak, geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizim elimizdedir. Görevler gelip, geçicidir önemli olan ağabey kardeş içinde çocuklara en iyi eğitimi vermektir. Kırıkkale çok iyi yerlere layıktır. Başaralı olmaları için neden yok. Eğitimde bulunduğu yeri yeterli görmüyoruz. Çocuklarımıza en iyi eğitimi verelim. Bu sene olmasa bile bir dahaki sene bu meyveleri alalım. Hem de Kırıkkale’nin ismini duyuralım” dedi.
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli