Anahtar Kelimeler:

Hz. Peygamber`in Doğumu Kutlanıyor

Hz. Peygamber`in Doğumu Kutlanıyor

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı`nda Program Düzenlendi.

 

Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ‘in 1438. doğum yılı münasebeti ve Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğünce bir program düzenlendi. Alemlere Rahmet olarak gönderilen Güllerin Efendisi büyük bir coşkuyla anıldı.
 
Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in 1438. doğum yılı ve Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kırıkkale İl Müftülüğünce Cumhuriyet Meydanında bir etkinlik düzenlendi. Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan programda İl Müftülüğü personellerinden Yüksel Kaymak Kuran’ı Kerim okudu. Kur’an tilaveti sonrası bir konuşma yapan İl Müftüsü Osman Şarklı, “Birlik ile beraberliği temsil eden ve insanları kaynaştıran Kainatın Efendisi Hz. Muhammed’in (sav) 1438. doğum yılında ve Kutlu Doğum Haftası’nda bir araya geldik. Ne mutlu bizlere ki böyle güzel bir günde toplandık. Bugünleri bize yaşatan Peygamberimize şükürler olsun” dedi.             
 
AHLAKI BÜTÜN İNSANOĞLUNA ÖRNEK   
Kutlu Doğum Haftası denildiğinde, Hz. Peygamberi anmak, daha da önemlisi onu anlamak, onun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla geldiğini söyleyen İl Müftüsü Osman Şarklı, Kur’an-ı Kerimin evrensel mesajı, Hz. Peygamberin örnek şahsiyeti ve ahlakı bu değerler bütününün temel öğesi olduğunu söyledi.  Hz. Peygamberi örnek almak demek tarihe gitmek demek değil diyen Şarklı, “O büyük şahsiyeti tanımak, sevmek, Onun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak, Onun ahlakını ve çizgisini takip etmektir. Peygamber Efendimiz bizler için Kur’an-ı adeta yaşayan bir örneğidir. Kur’an bizleri onu örnek almaya çağırır. Bizler onun sünneti etrafında toparlanıp bilinç ve kimlik kazandık. O hiç kimseyi ayıplamadı, kötülüğe karşılık vermedi ve nefsi için intikam almadı.” diye konuştu.
 
EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET

Şarklı’nın konuşmasının ardından Ankara’dan davetli olarak gelen Fazlı Çoban ve Türk Tasavvuf ve Musiki ekibi tarafından semah gösterisi sunuldu ve Fazlı Çoban da büyüleyici sesi ile ilahiler okudu. Programın sonunda İl Müftülüğü tarafından programın yapılmasında emeği geçen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz başta olmak üzere, Ali Atlı, Makro AVM, Anadolu Genç İş Adamları Derneği, Kandemirler AVM, Gülenler AVM, Nursen AVM, İpekçi Turizm, Özyürek Sarrafı, Medine Sarrafı, Hicret Sarrafı, Ayakkabı Sarayı ve Birlik Sarrafına plaket takdim edildi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli