Anahtar Kelimeler:

76 Yaşında Okuma Öğrendi

76 Yaşında Okuma Öğrendi

Okuma-Yazma Kursları, Göz Dolduruyor.

 

Okuma Yazma bilmeyenlere özel imkanlar sağlayarak, okuma yazma öğretmek için büyük çabalar sarf eden, sayısız kurslar açan Halk Eğitim Merkezi göz doldurmaya devam ediyor. 120 saatlik 1. Kademe Okuma Yazma kursuna katılan 76 yaşındaki Resul Numanoğlu, kursunu başarı ile bitirerek büyük bir azmi gerçekleştirmiş oldu. Numanoğlu’nun sertifikasını Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker verdi.
 
Dünya’da ve ülkemizde büyük bir tehdit olarak bilinin okuma- yazma cehaletini en asgari seviyeye indirmek için küresel çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda Kırıkkale Halk Eğitim Merkezinin açtığı okuma yazma kurslarına ilgi artıyor. 120 saat süren 1. kademe okuma-yazma kursu yapılan tören ile son buldu. Kursiyerler sertifikalarını Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve İbrahim Şimşek’ten aldı.
 
76 YAŞINDA OKUMA ÖĞRENDİ
Kursiyerler bu sefer sadece bayanlardan oluşmadığı gibi, yaş sınırı 70’i geçenlerde vardı. Trabzon’dan Kırıkkale’de yaşayan oğlunun yanına gelen 76 yaşındaki Resul Numanoğlu’ da sertifika aldı. Sertifikasını alan Numanoğlu, salonda bulunanların ilgisini üzerine çekerken, yakın zamanda Kırıkkale’den ayrılacağını söyledi. Yine kursa katılan Aysel tekin isimli bayan kendilerini bu imkanı sağlayan herkese kürsüde kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti.
 
BİR KURSİYER İÇİN 960 TL HARCANIYOR
Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen Sertifika töreni öncesi konuşmasını gerçekleştiren Şimşek, “Devletimiz diğer kurslar için bütçesini düşünürken okuma yazma kursları için masraf gözetmiyor. Bir kursiyer için devlet 960 TL harcıyor ama bir kuruş paranın hesabını yapmıyor. Gelin birlikte bu okuma yazma engelini kaldıralım. Bu kurslara katılmak isteyenlere biz özel imkanlar sağlıyor, mahallelerinde bulunan okullarda kurslar açıyoruz” şeklinde konuştu.
 
OKUMA YAZMA KURSLARINA KATILIN
Kırıkkale Halk Eğitim Merkezinin başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Peker, böyle başarılı bir ekibin açtığı kurslara katılanları şanslı bulduğunu söyledi. Peker “Sizler artık aydın kişiler olma yolunda ilerliyorsunuz. Eğer ki kendiniz bu kurslara katılamıyorsanız okuma yazma bilmeyen çocuklarını, annelerinizi, babalarını gönderin. Herkese ulaşın. Okumayla ilginizi ve alakanızı kesmeyin” ifadelerini kullandı. Tören sonrası Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yaptıkları yemekler tadıldı.
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli