Anahtar Kelimeler:

YSK`dan İtirazlara Ret

YSK`dan İtirazlara Ret

Kırıkkale Seçimlerinde Usulsüzlük Yokmuş.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Demokrat Parti tarafından Kırıkkale Belediye Başkanlığı seçimlerine şaibe karıştığı gerekçesiyle yapılan itirazları görüştü ve itirazların reddine karar verdi.
 
YSK, Aydın, Bilecik, Sivas, Kırıkkale, Yalova ve Tunceli belediye başkanlığı seçim sonuçlarına yapılan itirazları reddetti.
 
Aydın, Bilecik, Sivas, Kırıkkale, Yalova ve Tunceli illeri ile Ankara`nın Şereflikoçhisar, Gölbaşı ilçeleri, Tokat-Sulusaray, Kütahya-Simav, Çankırı-Yapraklı, Kayseri-Pınarbaşı, Balıkesir-Erdek, Aydın-Didim, Niğde-Bor, Kırıkkale-Bahşili, Elazığ-Ağın, Kastamonu-Tosya ve Yozgat-Yerköy`de siyasi partiler ve bazı vatandaşlar seçim sonuçlarına itiraz etti.
İl ve ilçe seçim kurullarının bu bölgelere ilişkin verdiği kararlara da itiraz edilmesi üzerine iptal talepleri YSK tarafından karara bağladı.
YSK, yapılan itirazları değerlendiren il ve ilçe seçim kurulu kararlarını yerinde bularak, itirazları reddetti. YSK`nın, seçim sonuçlarına yapılan itirazları kurula geliş tarihine göre sırasına koyarak, görüşmeye devam ettiği öğrenildi.


  • Cuma 37.1 ° / 24 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.2 ° / 25.7 ° Güneşli
  • Pazar 38.3 ° / 25.5 ° Güneşli