Anahtar Kelimeler:

Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası Kutlanıyor

15-22 Nisan Arasında Etkinlikler Gerçekleşecek.

 

Her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde tüm yurtta kutlanan Turizm Haftası bu yılda Kırıkkale’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlama etkinliklerinin startı Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin hazırladığı program ile verildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, Kırıkkale’nin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleştirilmesi ile turistik bir şehir olabileceğini söyledi.   
 
İl Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen kutlama etkinliğine, Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, Vali Yardımcısı Cemal Polat, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy gerçekleştirdi. Topsoy, turizmin dünyada en hızlı gelişen sektör olduğunu hatırlatarak,

“Cumhuriyet şehri olan ilimizin Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz yolları üzerinde bulunması, ayrıca 47 vilayetin ana ulaşım kavşak noktasında yer alması, diğer bir husus ise yoğun bir nüfusa sahip Ankara gibi metropol bir ilin yakınında bulunmasının avantajları da dikkate alınarak Turizme gönül veren tüm kuruluşlarla, Mahalli İdareler, Özel Sektör ve Devlet imkanlarının da bir araya getirilmesi yine ihtiyaç duyduğumuz yatırımların hayata geçirilmesi neticesinde ilimiz Kırıkkale hem iç hem de dış turizmde turistik şehir olma özelliğini kısa bir süre içerisinde yakalayabilir” açıklamasında bulundu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin hazırladığı programa yer verildi. Okul tanıtım slaydı gösterime sunuldu. Ardından öğrencilerin hazırladığı, skeç ve müzik dinletisine yer verildi. Turizm Haftası kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine ödülleri verildi. Programın sonunda ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu konseri gerçekleştirildi.
 
Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında İl Kültür Merkezi sergi salonunda Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı serginin açılışı yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri Emine Şahin ve Hatice Arifoğlu tarafından hazırlanan sergi Turizm Haftası süresince ziyarete açık olacak. 
Arif Çakıroğlu - Haberkale 


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli