Anahtar Kelimeler:

Tiyatro İle Tarihe Yolculuk

Tiyatro İle Tarihe Yolculuk

Öğrenciler, Tiyatroyla Tarihe Yolculuk Yaptı.

 

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi Barbaros ilköğretim okulunda bir perdelik Türk tiyatrosunun geleneksel ana kahramanlarından oluşan tiyatro oyunu Sinecast sanat evi tarafından gösterildi.
Türk tiyatrosunun geleneksel ana kahramanlarından yapılan tiyatroda, Hacivat Karagöz, Evliya Çelebi, Mevlana’dan semah gösterisi, küçük Hüsamettin, üniversite gençliği gibi tiplemeler sunuldu.
 
Birçok oyunların harmanlandığı müzikal tiyatro İstanbul’dan gelen Sinecast sanat evinin düzenlediği 6 kişilik oyunlar on gün Kırıkkale’deki okullarda gösterilerini sergileyecekler. Kırıkkale’li yönetmen Necati Savaş ise “Türkiye’nin her yerine gidiyoruz, burada kendi memleketimde beş bin öğrenci grubu seyredecek, burada önceki gün YİBO okulunda ücretsiz gösteri yaptık. Aslında buradaki okullardan sadece masraflarımızı alıyoruz. Kendi memleketimde bir hizmet görerek öğrencilerimizi tiyatroya doyuracağız. Amacımız öğrencilerimize tiyatroyu sevdirmek ve tarihte kültürel bir yolculuk yapmaktır. Memleketimde bu tür gösterileri yapmaktan onur duyuyorum” ifade etti.
 
Grupta yönetmenin oğlu Cihat Savaş’ta semah gösterisi ile öğrencileri büyüledi. Oyunlarda Barış Manço, Evliya Çelebi, Hacivat Karagöz, Aşuk Maşuk, Küçük Hüsamettin ve finalde Mevlana’dan semah gösterisi yapıldı. Program sonunda 200 öğrenci arasında üç kişiye kura çekilişi ile hediye verildi. Yapılan çekilişte, Halime Erkoç ve Tansu Bilgiç adlı öğrenciye saat, Gamze Bilgiç adlı öğrenciye de aypot mp3 çalar hediye edildi. Okul müdürü Sefayet Özbek ise, “Bu sosyal aktiviteler öğrencileri daha iyi motive ediyor, bu tür faaliyetler devam edecek ve ayrıca hemşerimiz tiyatro grubu yönetmen Necati beye teşekkür ediyorum” diyerek belirtti. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan tiyatro gösterisinde, öğrencilerin oyunları dikkatle izlediği ve gerçekten çok beğenildiği gözlerden kaçmadı.
Ahmet Yaman


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli