Anahtar Kelimeler:

Üniversitede Türkçe Sempozyumu

Üniversitede Türkçe Sempozyumu

Kırıkkale Üniversitesi ve Türk Dil Kurumu Birlikte Düzenliyor.

 

Türk Dil Kurumu, (TDK) konunun bilimsel olarak tartışılması amacıyla 16-17 Nisan tarihlerinde Kırıkkale Üniversitesinin ev sahipliğinde "Kitle İletişim Araçlarında Türkçenin Kullanımı" adlı uluslararası bir bilgi şöleni düzenleyecek.
Bilgi şöleninin açılışı 16 Nisan`da Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu`nda saat 10.00`da sırasıyla, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın, RTÜK Başkanı Dr. A. Zahid Akman ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak`ın açış konuşmaları ile başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından "Radyo ve Televizyon Yayınlarında Türkçe" özel oturumu H. Rıdvan Çongur, Fulin Arıkan, Canan Kumbasar ve Tansu Polatkan`ın katılımıyla gerçekleştirilecek.
Disiplinler arası bir yaklaşımın benimsendiği bilgi şöleninde; "kitle iletişim araçlarının oluşturduğu jargon ve bu jargonun günlük konuşma dilinde çeşitlendirdiği ifade biçimleri", "basında kadına yönelik şiddet haberlerinde kullanılan dilin etkileri", "TRT`de Türkmen Türkçesinin kullanımıyla ilgili sorunlar", "spor yorum programlarında kullanılan sözlü dil üzerine bir araştırma", "kitle iletişim araçları ve iletişimsizlik", "şiddet dilinin basın organlarındaki görünüşleri" gibi konuların yanında "Çin`in dil politikası ve Çin`deki Türk lehçelerinin durumu", "günümüz Türkçesinin çeviri kabiliyeti", "ortak dil kullanımının demokrasi kültürü veya insan haklarına saygı gibi değerlere etkisi" başlıklı sunumlar da yer alıyor.
"Kitle İletişim Araçlarında Türkçenin Kullanımı" bilgi şöleniyle ana konunun tüm yan alanları ile ele alınarak tartışılması, sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara çözüm yolları önerilmesi hedefleniyor.


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli