Anahtar Kelimeler:

Bahşılılı Kadınlar Hünerlerini Sergiledi

Bahşılılı Kadınlar Hünerlerini Sergiledi

Halk Eğitim Kursiyeri Kadınlardan Protokole Müthiş Ziyafet.

 

Kırıkkale İŞKUR Müdürlüğü’nce Bahşılı Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan soğuk mutfak aşçılığı bayan kursiyerleri bugün bir aylık çalışmalarını sergilediler. 20 kursiyerin yaptığı birbirinden güzel yemekleri afiyetle yemek ise protokole düştü.
 
 
Halk Eğitim Soğuk Mutfak Aşçılığı öğrencisi 20 kursiyerin bir ayda öğrendiği yaklaşık 40 çeşit yemek, dün protokolün beğenisine sunuldu. Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, İlçe Emniyet Amiri Nihat Doğanay, İŞKUR Müdürü Nazmi Ulu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kılıç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abidin Aslan ve misafirlerin katıldığı yemekteyiz programını aratmayan yemeklerle yapılan programda, gelen misafirler birbirinden lezzetli ve çekici yemekten hangisini yiyeceğine karar veremediler. Her birinden birer tadımlık derken her kişiye üçer servis tabağı yiyecek düşünce protokol üyeleri tabaklarındaki yemeği yemekte zorlandılar.
 
30 Gün, 120 Saat Çalıştık
 
Yemek çeşitlerinin her birini gördükleri örneklerden yaptıklarını söyleyen kurs hocaları Berrin Hiştir ve Havva Tuna, “kursumuza gelen 20 bayanla bizler 30 gün, 120 saat çalışarak bayanlarımıza 40 değişik çeşit soğuk mutfak aşçılığının gerektirdiği yemeği öğrettik. Bugün de öğrendikleri yemekleri yaparak sergilediler. Bütün bayanlarımız bu çeşitlerin hepsini yapabilme becerisine sahiptir ve öğrendiler, hepsine teşekkür ediyorum. Programımıza katılan protokolün değerli üyelerine ve ev sahipliği yapıp bize yardımlarını esirgemeyen Halk Eğitim Müdürü, müdür yardımcıları ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Bu ayın 27’sinde kursumuz sınavla bitiyor. Kursa katılan bayanlarımızın sertifikaları verilecek ve kursumuz tamamlanacak” diye konuştu.
Haber-Fotoğraf: Ahmet Yaman
 
 


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu