Anahtar Kelimeler:

Ergenekon Karşıtlarına Sert Çıktı

Ergenekon Karşıtlarına Sert Çıktı

Vahit Erdem, Ergenekon Karşıntılarını İhanetle Suçladı.

 

AKP Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem’den Ergenekon davasıyla ilgili çok sert açıklamalar geldi. Ergenekon davasına karşı olanları vatana ihanetle suçlayan Erdem, Cumhuriyet tarihinde ilk kez darbecilerden hesap sorulduğunu söyledi.
İsmi ‘AKP’de Ergenekon Çatlağı’ diye gündeme gelen AKP Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem, bu benzetmeyi yıkmak istercesine sert açıklamalarda bulundu. Kendisinin Ergenekon zihniyetinden çok çeken biri olduğunu söyleyen Erdem, Çevik Bir’in oluşturduğu irticacı listesinde bulunduğunu ifade etti.
Rektörler, Darbeye Zemin Hazırlar
Ergenekon tipi yapılanmanın son 50 yıllık ihmalin ürünü olduğunu söyleyen Vahit Erdem, ilk defa darbe yapmaya niyetli insanların hukuk önünde hesap vereceklerini, bunun için bu sürece destek vermenin gerekli olduğunu belirtti. Gözaltına alınan rektörler için gösterilen tepkiye anlam veremediğini söyleyen Erdem, rektörlerin ihtilal yapmadığını ancak bu ortama zemin hazırladıklarını ifade etti. Erdem, geçmişte de birçok akademisyenin Genelkurmay’a giderek ‘daha ne bekliyorsunuz’ şeklinde kışkırtıcılık yaptığını iddia etti.
Ergenekon’a Karşı Olmak İhanettir
Darbecilerden hukuk önünde hesap sorulmasının vaktinin geldiğini söyleyen AKP Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem, bu sürece her kesimin destek vermesi gerektiğini, buna karşı çıkmanın ülkeye yapılacak en büyük kötülük ve ihanet olduğunu belirtti.


  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu