Anahtar Kelimeler:

Bahşılı`da 23 Nisan Coşkusu

Bahşılı`da 23 Nisan Coşkusu

Kutlama Törenine Yüzlerce Bahşılılı Katıldı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bahşılı’da yapılan etkinliklerde coşku ile kutlandı. Yapılan törende öğrenciler tarafından yapılan oyunlar, folklor ve toplu gösteriler ilgi ile izlendi.
Bahşılı İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan 23 Nisan kutlamalarına kaymakam, belediye başkanı, öğrenci öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çeşitli gösterilerin yapıldığı törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kılıç “23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma – yok olma savaşları içinde egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Atatürk, 1924`te `23 Nisan` gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve ilk defa bu tarihte Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979`da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.
 
Ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz apaçıktır. Millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz bu gün, bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi, muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmayı konuşmalıyız” dedi.
 
DÜNYA GELECEĞİNDE HOŞ GÖRÜNÜN HÂKİM OLMASI
 
İl Milli Eğitim Müdürü Kılıç “Sevgili öğrencilerim, Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoş görünün hâkim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir. “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hepinize Kutlu olsun” sözlerine yer verdi. Şiirlerin okunduğu törende öğrencilerin yaptığı çeşitli oyunlar, folklor ve toplu gösterileri ilgi ile izlendi. Program tören geçişi ile son buldu.
Haber: Ahmet Yaman


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli