Anahtar Kelimeler:

Rektör İle Vekilin Ortak Gezisi

Rektör İle Vekilin Ortak Gezisi

Üniversite-Şehir Kaynaşması Böyle Sağlanır.

 

Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Çakmak ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Elma, Hasandede Dem Otel, Karakeçili İlçesi ve Keskin İlçesinde bir dizi incelemelerde bulundular. Rektör ve vekili birlikte görenler, üniversite-şehir kaynaşmasının gerçekleşmesinin tam zamanı diyerek çalışmalara destek verdiler.
 
Kırıkkale’de Üniversite’nin ilçelerde yaygınlaşmasında önemli katkıları bulunan Rektör Murat Çakmak ve Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Karakeçili’de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait yeni yapılan okulun ilçede bir yüksekokulun açılabilmesi için yeterli olup olmadığını yerinde inceledi. İlçe ölçeğinde oldukça büyük olan okulun Yüksekokul olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Turan Kıratlı, Karakeçili’nin özellikle tarımsal ve hayvancılık alanındaki gelişimi için üniversite gibi bir açılımın ilçe için oldukça faydalı olacağını söyledi. Okul incelemesinin ardından Karakeçili Belediyesi’ni ziyaret eden Kıratlı ve Çakmak, Belediye Başkanı Salih Avan’dan ilçe hakkında bilgiler aldılar.
 
Keskin’de İncelemeler
 
Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Murat Çakmak ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Elma Keskin’de Tarım Bakanlığı tarafından kiraya verilen Hindi Çiftliği ve Karıştıran Mevkii’nde bulunan park ve kilisede incelemelerde bulundular. Hindi Çiftliği’nin Veteriner Fakültesi tarafından değerlendirilip değerlendirilemeyeceği araştırılan gezide Rektör Çakmak, Karıştıran Parkı’nın değerlendirilmesi gerektiği, hatta üniversite öğrenci şenliğinin bir gününün burada yapılabileceğini söyledi. Kapalı Spor Salonu’nda da incelemelerde bulunan Kıratlı ve beraberindekiler, Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı’yı makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundular.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli